Šehović: Za kabinete praktične nastave dva i po miliona evra

0

Kabineti praktične nastave srednjih stručnih škola u Crnoj Gori u toku naredne školske godine biće opremljeni opremom vrijednom oko dva i po miliona evra, najavio je za Pobjedu ministar prosvjete Damir Šehović.

Nova oprema će, kako su precizirali iz resornog ministarstva, biti iz oblasti elektrotehnike, građevine, usluga, ugostiteljstva, medicine, poljoprivrede, građevine, mašinstva i saobraćaja.

Šehović je kazao da su takva ulaganja u skladu sa politikom ministarstva da podstiče unapređenje i razvoj praktičnih znanja učenika.

“Govorimo o skoro potpunom opremanju kabineta velikog dijela srednjih stručnih škola svime onime što je osnov za učenje kroz praksu na najsavremeniji način. Ne možete budućeg vrhunskog kuvara obučavati tako da mu sjutra boravak u modernim kuhinjama bude potpuno stran, baš kao što ne možete nekoga ko će se baviti poljoprivredom adekvatno obučiti ako nikad nije vidio instrumente koji se danas koriste u poljoprivredi”, kazao je Šehović.

Stručne škole, kako navodi, moraju proizvoditi kadar obrazovan u školskim uslovima i teorijski, ali i onaj kome radno okruženje, metodi i instrumenti koji se u njemu koriste, neće biti nepoznanica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.