Mladen Mikijelj

Šehović: Vlada umjesto što nemušto taktizira, da konačno saopšti svoj jasan stav o Rezoluciji UN o Srebrenici

0

Umjesto što nemušto i nevješto taktizira, a kad već nema hrabrosti da se nađe u društvu nekoliko desetina država koje su kosponzorisale Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, Vlada da stisne petlju i da konačno saopšti svoj jasan stav na ovo, ne političko, nego etičko pitanje, poručio je lider Socijaldemokrata (SDCG) Damir Šehović.

“Svako dalje političko prenemaganje i predlaganje amandmana o stvarima koje se u Rezoluciji uopšte ne pominju, predstavljalo bi ponižavanje ne samo Vlade, nego države koju predstavlja, a koja je svoj odnos prema ovoj temi već saopštila 2021. godine u Skupštini Crne Gore usvajanjem Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, čiji sam jedan od potpisnika za zadovoljstvom bio”, naveo je Šehović u saopštenju za medije.

Tada je, podsjeća, tokom skupštinske rasprave kazao, a sada opet ponavlja  da “nema genovidnih naroda”.

“Što inače niko normalan nikad nije ni tvrdio, ali ima genocidnih politika, odnosno pojedinaca koji u istoriji moraju ostati upisani kao ratni zločinci, a ne heroji i idoli, kakvima neke retrogradne strukture, koje su i danas vitalne u Crnoj Gori, uporno žele da ih predstave”, zaključuio je Šehović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.