Šehović: Potrebno potvrditi evroatlantsko opredjeljenje Crne Gore

0

Obilježavajući dan kada je Crna Gora prepoznata kao kredibilan saveznik Alijanse i postigla najznačajniji uspjeh na spoljnopolitičkom planu, dok izazovi današnjice, više nego ikad podsjećaju na važnost jačanja transatlantskog jedinstva i kohezije, potrebno je potvrditi opredjeljenje ostanka na mukotrpno trasiranom evropatlantskom putu, saopštio je predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović, povodom 75 godina od osnivanja Organizacije sjevernoatlantskog ugovora (NATO) i sedam godina od učlanjenja Crne Gore u NATO.

“Značaj članstva Crne Gore u NATO ne ogleda se samo u kolektivnoj bezbjednosti koju ovaj savez osigurava, već i u promovisanju zajedničkih vrijednosti zemalja članica, kao što su demokratija, sloboda, solidarnost, blagostanje, mir, stabilnost i vladavina prava. Ponosni smo na ulogu koju je imao SD u procesu pridruživanja NATO alijansi, jer smo doprinijeli da vlast 2016. godine ostane na prozapadnom kursu, koja nas je u konačnom i dovela do punopravnog članstva 2017. godine”, naveo je Šehović u čestitci.

Međutim, prema njegovim riječima, danas jasno vidimo da je više nego ikad potrebno pokazati posvećenost vrijednostima saveza.

“Ali suštinski, ne deklarativno, jer su NATO i EU vrijednosti neodvojive, iako nemali dio parlamentarne većine očigledno nije na tom kursu”, poručio je Šehović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.