Šef KGB-a Bjelorusije: Antikineska koalicija, koju predvode SAD i Velika Britanija, dobija na zamahu

0

Rad obaveštajnih službi je, kako je kazao direktor Komiteta državne bezbednosti (KGB) Belorusije, Ivan Tertel za agenciju „BELTA“, važna komponenta integracionih procesa na postsovjetskom prostoru.

Stoga je, prema njegovim riječima, sastanak šefova obavještajnih službi država članica ZND, koji se danas održava u Minsku, veoma je važan događaj.

„Ovaj događaj će se održati u cilju sprovođenja odluka šefova država. Bjelorusija i naš predsjednik su uvijek zagovarali integraciju i interakciju na postsovjetskom prostoru u cjelini, uključujući ekonomiju, politiku i socijalnu sigurnost“, izjavio je za agenciju „BELTA“ direktor KGB-a, Ivan Tertel.

On je naglasio i da obavještajne agencije vide da se antikineska koalicija, koju predvode SAD i Velika Britanija, pojavljuje i dobija na zamahu.

„Ovaj posao se obavlja prikriveno, bez medijskog izvještavanja. Vidimo kako se oko Kine formira gusti prsten“, naglasio je on.

Šef KGB-a je istakao da ovakvi događaj,i kao što je sastanak šefova bezbednosnih agencija i obaveštajnih službi država članica ZND, predstavljaju i dobru priliku za razgovor o zajedničkim akcijama i razmjenu iskustava.

„Ova platforma se vrlo često koristi za razgovor o hitnim problemima na koje se ministarstva inostranih poslova ne mogu fokusirati. Tih i miran rad na ovim platformama nam omogućava da pronađemo i primenimo odgovarajuća rešenja kako bismo očuvali bezbednost naših država“, zaključio je direktor KGB-a Bjelorusije, Ivan Tertel.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.