Šef bjeloruskog KGB-a: Znamo imena agenata CIA-e koji rade na destabilizaciji Bjelorusije

0

Komitet za državnu bezbednost (KGB) Bjelorusije zna imena osoblja američke CIA-e, koji rade u Viljnusu, Varšavi i drugim okolnim zemljama, pod diplomatskim imunitetom, a čiji je cilj da destabilizuju ovu zemlju.

CIA i Stejt department trenutno rade svoj posao. Znamo imena osoblja CIA-e, koji rade pod diplomatskim imunitetima, u ambasadama Viljnusa, Varšave i nekih drugih zemalja. Ima mnogo građana Litvanije, Poljske, Amerike koji saosjećaju sa nama. Zato znamo sve šta se dešava, uključujući i ono na sedmom spratu američkog Stejt departmenta“, naglasio je on.

Prema riječima Ivana Tertela, šefa bjeloruskog KGB-a, 2024. godina će biti vrijeme za testiranje tehnologija dizajniranih da izvrše pritisak na ovu zemlju u cilju rušenja njenog ustavnog poretka.

Šef KGB-a je takođe skrenuo pažnju na pokušaje da se putem agenata utiče na bjelorusko društvo.

„U raznim organima se osnivaju različite ćelije. Formiranje takvih ćelija u preduzećima i visokoškolskim ustanovama je u toku. I mi smo toga svjesni i na to reagujemo“, otkrio je on.

Tertel je primetio i da će se glavni događaji, koji zapadne službe pripremaju za Bjelorusiju, odigrati u periodu predsjedničkih izbora, koji su zakazani za 2025. godinu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.