SDT: Božović i Spasojević dio grupe koja je planirala ubistva Vukotića i Jovanovića

0

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je optužnicu protiv pripadnika kavačkog klana Igora Božovića i Nikole Spasojevića zbog sumnje da su, kao dio kriminalne grupe, planirali ubistvo tadašnjeg vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i njegovog saradnika Jovana Jovanovića.

Njima se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Kako je saopšteno iz SDT-a, u izviđaju i istrazi su prikupljeni dokazi iz kojih proizilazi sumnja da su okrivljeni postali pripadnici kriminalne organizacije koju su, u Crnoj Gori i na teritoriji drugih država Evrope, u 2020. godini, organizovali Radoje Zvicer i Milan Vujović, a čiji članovi su postali: S.K, D.K, G.V, I.T, D.B, S.K, R.M, V.L, F.K, R.Ž, M.K, M.J, M.Č, V.V, D.R, S.J, G.S, B.B, B.P, S.D. i R.Ž. i druga nepoznata lica.

U SDT-u kažu da je, pored ostalog, cilj kriminalnog udruživanja bio ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, za vrijeme njegovog boravka u pritvoru, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i Jovana Jovanovića u Kotoru, „iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda, i na svirep i podmukao način“.

– Prethodno je, protiv 23 identifikovana pripadnika kriminalne organizacije, Specijalno državno tužilaštvo, u januaru, julu i decembru prošle godine, pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Podgorici, podiglo tri optužnice, koje su potvrđene od strane suda i stupile su na pravnu snagu, a po kojima je potom određeno spajanje postupaka i vođenje jedinstvenog postupka, radi donošenja jedne presude – saopštio je portparol SDT-a, specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.