Mladen Mikijelj

SD, SDP i LP: Na antifašističkim vrijednostima gradili smo savremenu Crnu Goru, koju treba vratiti evropskom put

0

Rukovodstvo i odbori Glavnog grada Socijaldemokrata Crne Gore (SD), Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalne partije (LP) sa prijateljima i simpatizerima danas su položili vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope – 9. maja.

„Danas kada slavimo antifašizam, ujedinjeni oko odbrane najvećih civilizacijskih vrijednosti koje predstavlja, želimo da pošaljemo poruku mira, solidarnosti i neophodnosti očuvanja građanskog bića naše države, ističući značaj pravednosti, hrabrosti i čojstva, koje istinski zastupamo i za koje se bespogovorno zalažemo“, navodis se u saopštenju.

Kako su saopštili pored toga što su okupljeni oko sistema vrijednosti baziranog na antifašističkim načelima, na kojima su gradili savremenu crnogorsku istoriju, a na kojima treba da se zasniva i njihova budućnost, želimo da ukažemo na značaj istinske posvećenosti ideji o evropskoj Crnoj Gori i stremljenju ka vrijednostima koje predstavljaju Evropska unija i antifašizam.

„Mi, koji zastupamo i baštinimo antifašizam, kao dokazani predstavnici građanskog koncepta društva, koje je demokratsko, multivjersko i multietničko, na današnji dan imamo obavezu da ukažemo na bitnost obilježavanja ovog datuma i ovim označimo početak zajedničke akcije koja je usmjerena ka vraćanju Crne Gore na evropski i put antifašizma“, zaključuju u saopštenju.

U Evropi se 9. maj obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sjećanja na završetak Drugog svjetskog rata 1945. i početak stvaranja Evropske unije (EU), 1950. godine

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.