Saslušani u SDT-u: Lazović i Ruselbegović napustili zgradu nakon davanja izjava

1

U Specijalnom državnom tužilaštvu saslušani su i Boro Lazović, nekadašnji čelnik budvanskog DPS-a i bivši član Upravnog odbora Morskog dobra, kao i Selim Resulbegović aktuelni član Upravnog odbora i član Predsjedništva Socijaldemokrata.

Oni su prije 17 časova napustili prostorije SDT-a.

Prema informacijama “Vijesti”, na saslušanje su pozvani i Ivan Kalezić, Đuro Marić i Aleksandra Ivanović Kalezić.

Direktor Morskog dobra i šef budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Jelušić i nekadašnji čelnik tog javnog preduzeća (JP) Rajko Barović privedeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje u navodne nezakonitosti koje su činjene u zoni Morskog dobra.

U istoj akciji, prema nezvaničnim informacijama Vijesti, priveden je i nekadašnji visoki funkcioner DPS Aleksandar Tičić, kao i Rajko Mihović, Ljubomirka Vidović i Zorica Šarenac.

SDT ih sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, a privedeni su u nastavku akcije u kojoj je krajem decembra 2020. godine uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, rečeno je “Vijestima” iz vrha Uprave policije.

Izvor iz istrage kazao je da je Tičić priveden jer je, u vremenu kada je JP Morsko dobro navodno nezakonito poslovalo, bio u Upravnom odboru tog preduzeća.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović objavio je na Tviteru da su uhapšeni Jelušić, Barović, Tičič i drugi bivši i sadašnji funkcioneri Morskog dobra.

1 Comment
  1. Role komentariše

    U predmetu Vida Rađenovića čovjek glavni akter a Vido osuđen a on saslušan kao svjedok. Evo i u ovom slučaju svjedok? Sprdnja prava. Cijeli život živi na blef i foliranje. Nevjerovatno? No to samo može visoko rangirani UDBA-š.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.