Saslušan stranac kojeg su roditelji prijavili da zaustavlja djecu i poziva ih auto

0

Stranac, kojeg su prijavili roditelji đaka jedne podgoričke škole, pod sumnjom da je ugrozio bezbjednost djece, nije, prema ocjeni policije i tužioca, počinio ni prekršajno ni krivično djelo. On je saslušan juče u policiji, nakon što je jedan roditelj prijavio da je 29. maja muška osoba zaustavila njegovu djecu i pozvala ih da uđu u auto. Izjavio je da je njegova namjera bila samo da preveze djecu, jer je u tom trenutku padala kiša. To je, kako je naveo, običaj u njegovoj zemlji, te da nije znao da bi kod nas svojim postupanjem nekoga ugrozio na bilo koji način.

U roditeljskim vajber grupama pojavile su se poruke u kojima se navodi da se crni automobil kretao oko OŠ “Pavle Rovinski” u Podgorici, da je padala kiša te da je identifikovan muškarac koji je djecu pozvao da ih prebaci.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede iz policije, muškarac koji je strani državljanin sinoć je, u prisustvu tumača, dao izjavu. On je policiji kazao da je njegova jedina namjera bila da prebaci djecu jer je padala kiša i da mu ih je bilo žao.

On je, prema navodima iz policije, kazao da je u njegovom mjestu običaj da se pomaže djeci te da nije znao da bi u, ovoj sredini, svojim postupanjem nekoga ugrozio na bilo koji način.

Nakon što je dao izjavu i što je izvršena provjera, policija je sa činjenicama upoznala i osnovnog državnog tužioca, koji je ocijenio da nema nikakvog prekršajnog ili krivičnog djela u njegovim radnjama.

To lice je identifikovano na osnovu izjava i pregledanja snimaka sa kamera koje se nalaze u okolini škole.

U vajber porukama koje su postale viralne se navodi da je Savjet roditelja OŠ „Pavle Rovinski“ dobio informaciju od majke jednog dječaka iz drugog razreda da je „prošle nedjelje crni auto stao i govorio dječacima da uđu u auto, crni ,,turan“, jedan je zamalo ušao, a brat ga je povukao da ne uđe u auto i potrčali su prema kući. Roditelji su u početku mislili da možda neko nije imao dobru namjeru, da je htio da ih skloni sa kiše, ali nijesu bili mirni i sve kamere su pregledali oko škole i našli snimak. Sve je prijavljeno policiji i policija je otkrila da je automobil registrovan na tursku firmu… Policija ih je pozvala na ispitivanje…“ Ovo je dio jedne od vajber poruka.

U drugoj se navodi da je cio slučaj prijavljen policiji, da su identifikovali vozača i pozvali na ispitivanje. Navodi se da je ispred te škole pojačana kontrola i nadzor…

U viralnim porukama se upozoravaju roditelji djece koja sama idu u školu da budu oprezni.

(Pobjeda)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.