Saradnik Darka Šarića: Miša Banana već 16 godina u bjekstvu

0

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je odluku Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu kojom su odbjeglom Rodoljubu Raduloviću, poznatijem kao Miša Banana, oduzeta novčana potražavinja koja je stekao na osnovu predugovora o prodaji nepokretnosti i udjela u Privrednom društvu za razvoj projekata o nekretninama „Znak invest“ iz Pančeva.

– Rješenjem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu usvojen je zahtjev Tužilaštva za organizovani kriminal za trajno oduzimanje imovine prostekle iz krivičnog djela, te je od osuđenog Rodoljuba Radulovića oduzeta imovina proistekla iz krivičnog djela, i to novčana potraživanja koje je stekao po osnovu predugovora o prodaji nepokretnosti sa elementima ugovora o kapari, zaključenog dana 19. aprila 2006. godine, u iznosu od 395.000 evra, i udeo 45% člana u Privrednom društvu za razvoj projekata o nekretninama „Znak invest“ d.o.o. sa sedištem u Pančevu – navedeno je u prvostepenoj odluci koju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

Radulović je, podsetimo, pravosnažno osuđen u odsustvu na devet godina zatvora zbog sumnje da je kao pripadnik grupe Darka Šarića učestvovao u švercu kokina, prenosi „Kurir“.

Istraga protiv njega pokrenuta je 2008. godine, kada je sprovedena akcija „Balkanski ratnik“, ali se njemu izgubio svaki trag.

Dakle, Miša Banana već 16 godina nije lociran, a samim tim ni uhapšen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.