Šapić: Beograd je jedan siguran i bezbjedan grad

0

Predsjednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, rekao je, da je bezbijednost u čitavoj Evropi, pa i u Beogradu, kao i događaji poput ovog koji se dogodio u Moskvi, posljedica geopolitičkih dešavanja u svijetu.

Šapić je najprije istakao da se u Rusiji dogodila izuzetno velika tragedija.

– Mi smo posljednjih godina vodili opreznu spoljnu politiku, i baš zbog ovoga što se dešava u svijetu, i sukoba za koje se nadam da neće prerasti u Treći svjetski rat, mi sada vidimo plodove naše politike i izmještanja iz politike koja bi mogla dovesti do ovakvih akata – rekao je Šapić.

Kako kaže, to je sve posljedica kvalitetne spoljne politike i neutralnosti koja nam je zamjerana već više godina.

– Sada vidimo kolika je to prednost, trudili smo se da vodimo računa o sebi. Platili smo mi i suviše cijenu, ni jedan svjetski sukob nije mogao da nas mimoiđe i naš narod je dosta patio. Nadam se da ćemo moći da zadržimo našu politiku ovako uspješnom – rekao je Šapić.

Kako kaže, moramo da budemo maksimalno u mogućnosti da zaštitimo sebe i svoju zemlju. Dodaje da je Beograd bezbjedan grad po svim parametrima.

– Ne postoji takva metropola u ovom dijelu Evrope koja je bezbjedna kao što je to Beograd – rekao je Šapić.

Kako kaže, tu i tamo postoje kriminalni obračuni kao i u svim gradovima na svijetu, ali po svim parametrima, Beograd je jedan siguran i bezbjedan grad.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.