Salvini: Milanski aerodrom će nositi Berluskonijevo ime

0

Aerodrom Milano – Malpensa, najveći međunarodni aerodrom u Italiji, ponijeće ime bivšeg italijanskog premijera, pokojnog Silvija Berluskonija.

Da će nekadašnji lider Italije koji je vodio četiri vlade, od 1994. do 2011. dobiti ovu počast, saopštio je ministar saobraćaja i dugogodišnji Berluskonijev saveznik, Mateo Salvini, lider desničarske stranke Liga.

On tvrdi i da je region Lombardija kome pripada Milano, dobio odobrenje italijanske uprave civilnog vazduhoplovstva da preimenuje aerodrom u čast Berluskonija.

„Pošto je konačna odluka na ministru saobraćaja, ja sam spreman da na nju stavim moj potpis, sa ponosom i emocijama, u znak sjećanja na mog prijatelja Silvija, velikog biznismena, velikog građanina Milana i velikog Italijana“, naveo je Salvini na društvenoj mreži „X“, uz fotografije Berluskonija i aerodroma u Milanu.

Berluskoni koji je preminuo prošle godine u svojoj 86. godini, bio je lider stranke desnog centra Forca Italija, i smatraju ga za jednu od ličnosti koje su izazivale najveće kontroverze. Hvaljen je zbog harizme i snage volje, ali, bilo je i onih koji su ga kritikovali tvrdeći da je populista.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.