SAD: Jedino što sprječava momentalno primirje u Gazi je Hamas

0

Portparol Stejt departmenta Metju Miler izjavio je da je predlog za prekid vatre u Gazi koji je iznio predsjednik SAD Džozef Bajden „skoro identičan onom za koji je Hamas rekao da bi prihvatio prije samo nekoliko nedelja“ i dodao da je „jedino što sprječava momentalno primirje“ Hamas.

On je dodao da SAD i drugi posrednici „još nisu dobili zvaničan odgovor na predlog od militantne grupe.“

„Svijet bi trebalo da zna, palestinski narod bi trebalo da zna, da je jedino što sprječava momentalno primirje Hamas“, rekao je Miler, a prenosi ABC njuz.

Dodao je da postoje neke razlike između predloga koje je Hamas ranije rekao da bi prihvatio, ali je istakao da su SAD, Katar i Egipat osjećali da bi prepreke mogle lako da se uklone.

IDF: Na Zapadnoj obali ubijene dvije osobe osumnjičene za terorizam

Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da je u blizini grada Tulkarem na Zapadnoj obali ubila dviie osobe za koje sumnja da su teroristi koji su namjeravali da otvore vatru na izraelske gradove preko sigurnosne barijere između Zapadne obale i Izraela.

U saopštenju se navodi da su komandosi IDF iz zasede napali naoružane osobe dok su prilazile barijeri, nakon što je nedavno kod barijere bilo više slučajeva pucnjave.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.