SAD imaju novog favorita: Zalužni najbolji kandidat za smjenu Zelenskog?

0

Sjedinjene Američke Države kao najpogodnijeg kandidata za zamjenu Volodimira Zelenskog smatra bivšeg glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, saopštio je pres biro Spoljne obavještajne službe Rusije, a prenose „RIA Novosti“.

„Najpogodnijim kandidatom u Vašingtonu smatra se bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni“, navodi se u saopštenju.

Zelenski je u maju imenovao Zalužnog za ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji. Iako su zdravstvene tegobe označene kao zvanični razlog za njegovu smjenu, upućeni tvrde da je Zalužni morao da ide jer je njegova rastuća popularnost poljuljala vlast Vladimira Zelenskog.

Nedavno je Spoljna obavještajna služba Rusije saopštila da su SAD pojačale napore da za trenutnog predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog nađu zamjenu i da su zbog toga u kontaktu ne samo sa Zalužnim, već i sa bivšim predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom, šefom kabineta ukrajinskog predsjednika Andrejem Jermakom, i bivšim prvim čovjekom Rade Dmitrom Razumkovom.

 

(RIA novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.