Ruski udarni dron „Orion“ izveo 17 napada na teroriste u Siriji

0

Ruska jurišna bespilotna letelica „Orion“ izvela je 38 letova u Siriji, od čega je 17 puta gađala objekte terorista, javila je televizija „Rusija 1“.

U reportaži o „Orionu“, ruska televizija je pokazala letjelicu u pustinjskoj kamuflaži koja se koristi u Siriji. Prema tradiciji vojne avijacije, na njoj su označene zvjezde koje pokazuju broj izvedenih borbenih misija. Svaka zvjezda dodatno sadrži slovo „R“, „B“ ili „P“, pri čemu „P“ označava izviđački let, „B“ – let uz izvođenje napada na kopnene ciljeve i „P“ – let, vjerovatno, potraga za ciljevima. Ako se pogledaju oznake, „Orion“ je izveo 17 letova u Siriji, uz upotrebu oružja, 20 za izviđanje i jedan u druge svrhe.

Rusko Ministarstvo odbrane je prvi put pokazalo zvaničnu fotografiju udarnog drona „Orion“ u kalendaru za 2021. godinu. Prema međunarodnoj klasifikaciji, ona spada u klasu dronova sa letom srednje visine i sa dugim trajanjem leta.

Bespilotna letelica „Orion“ u kalendaru je prikazana sa bombama KAB-20. To su male rasprskavajuće bombe težine 21 kilogram sa satelitskim ili laserskim sistemima za navođenje, namjenjene za uništavanje neprijateljskih trupa i lakih oklopnih vozila.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.