Ruska parlamentarna komisija: Fondacija Jelene Zelenske umiješana u otmicu djece u Donbasu

0

Kijevski režim razvio je čitavu šemu za kidnapovanje, oko 1.600 djece u periodu od 2014. godine do septembra 2022. nestalo je sa teritorije Donbasa, koja je bila pod kontrolom ukrajinskih snaga, navodi se u saopštenju ruske Parlamentarne komisije za istragu krivičnih djela kijevskog režima nad maloljetnicima.

Prema riječima kopredsjedavajuće parlamentarne komisije Ane Kuznjecove, ukrajinske vlasti su stvorile pogodne uslove za otmicu djece izdavanjem dekreta o njihovoj prinudnoj evakuaciji.

Djecu često odvode i protiv njihove volje specijalizovani odredi „Bijeli anđeo“ i „Feniks“, koji rade pod pokroviteljstvom policije, otkrila je Kuznjecova, te dodala da je u šemu uključen i Fond Jelene Zelenske, žene Vladimira Zelenskog.

Duma Rusije danas je, takođe, usvojila konačni izvještaj o do sada istražnim zločinima kijevskog režima nad maloljetnicima.

Predsjednik Dume Vjačeslav Volodin istakao je na sastanku da „djeca ginu“, dok se sve to javnosti predstavlja pod drugim uglom, „kao da ukrajinska strana u vidu fašističkog režima nema veze sa tim“.

„A i te kako imaju. Krivi su oni“, izjavio je Volodin.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.