Mladen Mikijelj

Rusija: SAD na ljeto šalju trupe latinoameričkih narko kartela u Ukrajinu

0

Američke privatne vojne kompanije počele su da vrbuju članove meksičkih i kolumbijskih narko-kartela koji izdržavaju zatvorske kazne za učešće u ukrajinskom sukobu, saopštila je Spoljnoobaveštajna služba Rusije.

Kako je navedeno u saopštenju, SAD ovog leta planiraju da pošalju u Ukrajinu prvu partiju od stotinu članova latinoameričkih narkokartela.

„Spoljnoobavještajna služba Ruske Federacije saopštava da Sjedinjene Američke Države pribjegavaju sve očajnijim metodama u svojim pokušajima da preokrenu tok ukrajinske operacije, popunjavajući redove demoralisanih ukrajinskih vojnika multinacionalnim ološem koji je sklon oružanom nasilju. Prema informacijama ruske spoljnoobaveštajne službe, američke privatne vojne kompanije kojima rukovodi Uprava za borbu protiv droge i američki FBI počele su da regrutuju predstavnike meksičkih i kolumbijskih narko kartela koji služe kazne u američkim zatvorima za učešće u ukrajinskom sukobu na strani degradirajućeg kijevskog režima“, istile se u saopštenju.

Ističe se da vrbovanje članova narko-kartela za Oružane snage Ukrajine se odvija uz probleme, jer šefovi narko-mafija pokušavaju da prodaju svoje bandite po višoj cijeni i time ugrožavaju američki plan.

U saopštenju se dodaje da su planovi SAD da dobiju taktičku prednost regrutovanjem članova narko-kartela osuđeni na neuspjeh, iako izazivaju zabrinutost, prenosi Sputnjik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.