Mladen Mikijelj

Rusi tvrde da su odbili ukrajinski napad iznad Krima i oborili 10 balističkih raketa

0

Ruske vazduhoplovne snage su odbile zračni napad Ukrajine na Sevastopolj, a ruski sistemi PVO su iznad Krima oborili 10 balističkih raketa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, javlja Tanjug.

”Protekle noći, broj pokušaja kijevskog režima da izvrši terorističke napade korištenjem američkih operativno-taktičkih raketa ATACMS, francuskih vođenih bombi HAMMER, američkih antiradarskih raketa HARM, raketa velikog kalibra i bespilotnih letjelica tipa avion zaustavljeni su ciljevi na teritoriji Ruske Federacije“, navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Dodaje se da su snage PVO oborile 17 ukrajinskih dronova i dvije granate MLRS na nebu iznad Belgorodske, Brjanske i Kurske oblasti, prenosi RIA Novosti.

Guverner Sevastopolja Mihail Razvozžajev je izvijestio da su snage protivzračne odbrane oborile nekoliko ukrajinskih projektila iznad voda u blizini grada i u oblasti aerodroma Belbek.

Učestali ukrajinski napadi

Sevastopoljski spasioci ugasili su požar koji je nastao nakon pada raketa u rejonu sela Poljuško, ali nije bilo štete na civilnoj infrastrukturi.

Krhotine su pale i na području Fedorovske ulice, ali nije bilo žrtava.

Prema riječima guvernera Belgoroda Vjačeslava Gladkova, tokom odbijanja zračnog napada na Belgorod u selu Dubovoe, zapalila se privatna stambena zgrada uslijed direktnog pogotka granate.

U napadu su povrijeđene dvije osobe, tvrdi guverner.

Ruska agencija navodi da je ukrajinsko granatiranje centralnih i pograničnih regiona Rusije, postalo učestalo, ali da ruske avijacijske snage redovno odbijaju napade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.