Mladen Mikijelj

Rusi likvidirali francuske plaćenike kod Slavjanska

0

Oružane snage Rusije pogodile su lokaciju u Slavjansku na kojoj su bili smješteni francuski plaćenici, otkrio je koordinator tajne organizacije koja djeluje u interesu ruskih vlasti na teritoriji koju kontroliše Ukrajina Sergej Lebedev.

„Naši drugovi su javili da je udar izvršen na lokaciju na kojoj se nalazila ukrajinska artiljerija i, najvjerovatnije, Francuzi koji su banderovcima isporučili pomoć u vidu samohodnih haubica ‘cezar'“, naveo je Lebedev, pozivajući se na navode pripadnika tajne organizacije iz Slavjanska.

Ukrajinska vojska je blokirala trećinu Slavjanska i sprovodi masovnu provjeru dokumenata i pametnih telefona svih koje zatekne na ulici, rekao je Lebedev, dodajući da se u gradu nalazi veliki broj automobila hitne pomoći.

Ukrajinska vojska je već dobila novi kontingent francuske samohodne artiljerijske haubice „cezar“, potvrdio je ranije lider pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

Neprijatelj već koristi francuske haubice ne štedeći municiju i izvodi masovne artiljerijske napade na zaporoškom delu fronta, rekao je Rogov.

Kako je u petak objavio Telegram kanal „Vojna hronika“, prvih 100 boraca francuske Legije stranaca prebačeno je u Slavjansk, u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Radi se o specijalistima za artiljerijsko izviđanje i inženjerskoj grupi, posebno obučenoj za utvrđivanje položaja.

„Francuzi se kreću gradom samo u pratnji ukrajinskog vojnog osoblja. Pretpostavlja se da će stranci pomoći ukrajinskim oružanim snagama u odbrani Slavjanska kada se linija fronta pomeri ka tom gradu“, naveo je ovaj Telegram kanal.

 

(rt.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.