Rumunka tvrdi: Djevojčica nađena u Austriji nije Danka!

0

Ta žena, Rumunka, tvrdi da na snimku nije Danka, već njena ćerkica, a “Kosmo” navodi da su ova najnovija saznanja dostavili austrijskoj policiji.

“Šta da kažem? U paklu sam od nedjelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom djeli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog djeteta. Odmah sam u nedjelju otišla u policiju u Velsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savjetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dijete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim. Obuzeo me strah da ću ostati bez posla” izjavila je žena za “Kosmo”.
Razgovor s njom, piše “Kosmo”, bio je emotivan i težak, jer je bila u šoku. Razmišlja, navode, samo o tome šta bi se moglo desiti da su je prepoznali na ulici i da je pozvana policija.

“Ono kroz šta prolazim je strašno! Niko na svijetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevina da stradam. Ja sam majka, saosećam zbog djeteta iz Srbije i volela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće! Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpjela. Zamolili su me da dođem sjutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim “,naglasila je mlada Rumunka za “Kosmo”.

Kada je bečka policija objavila posljednje saopštenje i medijske izvještaje sa fotografijama sumnjivih žena u Fejsbuk grupi „ Balkanski ženski klub ” u kojoj ih traži cijela Austrija, članica grupe B. S. napisala je da je njena koleginica Rumunka u Beču živi i radi, vidi se na slici. Ovu priču je potvrdila i Bojana u intervjuu za “Kosmo” magazin:

“Moja koleginica je za vikend otputovala u Vels sa svojom majkom i njenom dvogodišnjom ćerkom. Dok je bila tamo, saznala je da se za njom traga u Beču zbog nestalog djeteta iz Srbije. Iako je snimak bio mutan, ona se uplašila i otišla u policiju u Velsu. Očigledno tamo nijesu ozbiljno shvatili njene motive, pa se u Beč vratila nelagodno. Međutim, kada su se danas u medijima pojavile fotografije na kojima se jasno vidi njeno lice, pozvala sam je i upozorila je.

Bila je veoma uplašena jer nije lako kada nedužna osoba sazna da policija i građani intenzivno tragaju za njima zbog sumnje da su oteli dijete. Dobro poznajem ćerku moje koleginice, kao i njenu majku koja brine o djetetu. Želim da se ovaj slučaj riješi na najbolji mogući način, a to znači da se mala Danka nađe živa i zdrava i vrati kući. Voljela bih i da pomognem koleginici da ne upadne u velike probleme”, rekla je za “Kosmo” B. S.

 

(Standard)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.