Rudar počinje pripreme u Antaliji, novi početak u drugom dijelu sezone

0

Rudar je prvi dio polusezone završio u strahu za budućnost i u organizacionom rasulu, ali nova godina kao da je donijela i neku novu energiju. Pristižu pojačanja za nastavak sezone, a Pljevljaci danas kreću u Antaliju, gdje bi trebalo da provedu narednih desetak dana.

U klubu su prvobitno planirali da dio priprema odrade u Ulcinju, ali kada se otvorila mogućnost da krenu ka Turskoj – ona nije smjela da se propusti.

– Razmišljali smo i možemo li da sklopimo finansijsku konstrukciju da pripreme nastavimo u Budvi, ali nije nam baš išlo. Onda je iznenađujuće stigao je poziv iz Antalije od mog prijatelja Emira Dizdarevića. Naše poznastvo traje od 2007. godine kada smo prvi put bili na pripremama tamo. Ponudio nam je uslove koji se ne odbijaju i ostaćemo tamo 11 dana – rekao je predsjednik Rudara Duško Šarić za „pvportal”.

U Rudar su do sada stigli golman Lazar Baltić i Nikola Vukotić (obojica na pozajmicu iz Budućnosti), Ljubomir Kovačević (Rad), Hrvoje Rizvanović (Zeta), Miloš Zekić (TSC Bačka Topola) i napadač iz Gane Zakariji Suraka, doskorašnji igrač Železničara iz Pančeva. Novo lice je i u stručnom štabu, kojem se priključio nekadašnji fudbaler Vojvodine Zoran Šaraba. Mogući su i odlasci, sve je realnije da ih bude…

– Za Vuka Strikovića se interesuje nekoliko klubova i skoro je izvjesno da će za desetak dana, uz adekvatno obeštećenje, napustiti klub. Postoji interesovanje i za Kristijana Erneca, koji je blizu Crvene zvezde. Od obeštećenja bismo pokrili dobar dio dugova. Ovo je dokaz da će Rudar u budućnosti biti odskočna daska za mlade igrače, talente koji žele da nastave karijeru u većim klubovima – ističe Šarić.

Trener Vuko Bogavac zna koliko njegovom timu može da koristi boravak u Antaliji.

– Jeste odlazak u Antaliju iznenađenje, ali naši mladi igrači vide kako se trenira i igra u Evropi. Sada ćemo na neki način biti dio te fudbalske Evrope. Planirano je da za vrijeme boravka tamo odigramo tri ili četiri pripremne utakmice sa jakim protivnicima. Rezultat, naravno, nije u prvom planu, ali na svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe da se prikažemo u što boljem svjetlu i da se što bolje uigramo i fizički pripremimo – rekao je Bogavac.

Rudar je na polusezoni osmoplasirani tim na tabeli Telekom Prve crnogorske lige, koja se nastavlja 19. februara. Uprkos najavi boljih dana u trofejnom klubu, u Pljevljima misle samo na jedno pred nastavak sezone:

– Nećemo da se zanosimo – prioritet je i dalje opstanak – jasan je Bogavac, čiji tim će u prvom kolu nastavka prvenstva igrati sa OFK Titogradom kod kuće.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.