Rožajcu produžen pritvor: Žrtva izbodena najmanje 65 puta nožem

0

Rožajcu Miloradu Ratkoviću (44), koji se tereti da je 12. februara ove godine u porodičnoj kući ubio oca Rajka (71), produžen je pritvor za dva mjeseca, odlučio je Viši sud u Bijelom Polju, a nakon toga potvrdio i Apelacioni sud, pišu Dnevne novine.

Osumnjičeni je na prvom saslušanju kazao da je više od deset godina imao nesporazume sa svojim ocem i često je dolazilo do svađa, te da je i kritičnog dana došlo do svađe.

Naime, iz njegovog iskaza proizilazi da je mu je otac kazao da će nastojati da ga izbaci iz kuće, na šta mu je osumnjičeni uzvratio da će sebe samog zaklati ili će otac morati da zakolje sam sebe jer “noćas jedna glava pada, ili moja ili tvoja”, riječi su osumnjičenog upućene ocu, prema njegovom kazivanju, spornog dana.

“Tada je iz džepa izvadio jednu britvu koju je kupio prije oko pet-šest dana i nosio sa sobom, prislonio oštricu na svoj vrat i rekao da će da se zakolje. Dok je držao oštricu noža na svom vratu otac mu je rekao “j***** ti majku pe**ru, zaklaćeš se ili objesiti, nemaš đe, moraš se snalaziti jer iz ove kuće večeras moraš izaći’. Tada je legao na patos i rekao ocu da ga on zakolje. Nakon toga je ustao, stao ispred oca dok je on ležao na trosjedu i rekao mu “večeras ili koljem ja sebe ili ti kolješ sebe” Nakon toga je ocu dao britvu koju je držao u ruci i on je počeo dok je ležao na trosjedu da se tom britvom udara u predjelu lica, sjekao je uvo i povređivao se, čak se tom britvom udario i u oko koje mu je ‘ispalo'”, proizilazi iz iskaza Milorada Ratkovića, kako se navodi u rješenju suda.

Potom je, kako je naveo na saslušanju, uzeo britvu iz očeve ruke i jedan put je ubo oca u predjelu stomaka i tada je vidio da su se pojavila crijeva.

Iz iskaza svjedoka R.B., brata osumnjičenog, proizilazi da skoro 20 godina imaju probleme sa njim. Ovaj svjedok je u iskazu kazao da je raspravu započeo osumnjičeni, navodeći da hoće da ide na liječenje.

“Tada je izvadio iz džepa britvu i govorio da će da zakolje sebe u kući, a zatim je govorio da će izaći na trg da se zakolje. Otac je pokušavao da ga smiri govoreći mu da to ne treba da radi, a M. je govorio da će ili zaklati oca ili sebe”, ispričao je svjedok, dodajući da se i njemu osumnjičeni obratio riječima “hoćeš li i tebe da zakoljem” na šta mu je on odgovorio “nemoj mene da zakolješ, ja sam ti brat, ja tebe volim” na šta mu je osumnjičeni kazao da neće.

Nakon toga svjedok je izašao je iz kuće i pješke pošao do policije da ih obavijesti o Miloradovom ponašanju, nedugo zatim policija je otišla na mjesto kritičnog događaja i obavijestila ga da je njegov otac ubijen.

“Iz obdukcionog zapisnika proizilazi da je smrt kod oštećenog R.R. nasilna i nastupila je usljed ugušenja zbog udisanja krvi i iskrvarenja iz rasječenih krvnih sudova duž ubodno-reznih rana glave, vrata, grudnog koša, trbuha i ruku, nanešenih višestrukim dejstvom vrha i oštice aktivno zamahnutog oruđa (najmanje 65 puta), tipično nožem, što sve uz naprijed navedeno predstavlja osnovni uslov za određivanje, a samim tim i za produženje pritvora”, stoji u rješenju suda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.