Rezime skoro četiri godine od promjena: DPS izgubio birače, sačuvao pare, sudstvo ostalo netaknuto!

0

Piše: Predrag Petrović, politički analitičar

Poslije tri i po godine od pada DPS-a može se reći da je on izgubio značajan broj birača ali da je sačuvao pare, kriminalne strukture koje ga finansiraju ostale su netaknute.

Ostalo je netaknuto i sudstvo, značajnim dijelom i tužilaštvo, a sve to zahvaljujući prvo Zdravku Krivokapiću, najvećem tridesetoavgustovskom razočarenju i prevari, kao i Dritanu Abazoviću koji je, znajući za sva nepočinstva DPS-a, došao na čelo 43.Vlade uz njihovu podršku.

Sada je DPS u jednoj fazi konsolidacije, djeluje u više pravaca i pokušava da sa ogromnim novcem, koji posjeduju njihovi tajkuni i finansijeri, u datom trenutku pokuša da preokrene situaciju u svoju korist.
U poslaničke klupe su ubacili rezervnu postavu koja ni ideološki ni vredonosno se ne razlikuju od Đukanovića, Markovića, Gvozdenovića i drugih, već pokušavaju da preko njih peru svoje prljave biografije.

Naravno da druga postava DPS-a ne vuče ni jedan potez samostalno već to čini grupa oko Đukanovića, koja ih navodi džojstikom i svakodnevno im izdaje jasne i precizne zadatke.

Prepreka njihovom povratku na vlast je koalicija ZBCG i zato preko 90 % njihovih javnih nastupa i saopštenja su usmjereni prema njima.

Od Hutera i drugih jastrebova DPS-a svakodnevno slušamo neprimjerenu retoriku, koja se pojačava kako se približava dan ulaska kolacije ZBCG u Vladu.
Iz pozadine vuku se očajnički potezi koji treba da oslabe ovu koaliciju i pri tome se svakodnevno aktiviraju ,,spavači“ bivšeg režima. Taktika DPS-a ostaje nepromijenjena i oni pred svake izbore formiraju po neku ,,prosrpsku stranku“ ili koaliciju, i svaki put prevare po par procenata građana.

Krenuli su sa Novakom Kilibardom, koji je završio političku karijeru sa 0,3%, pa tako sve do Vladimira Leposavića, i njegovih 2,77 % na poslednjim parlamentarnim izborima.

Lice koje je pod plaštom borbe za srpske interese nesumnjivo najviše nanijelo štete srpskom narodu u Crnoj Gori je Novica Stanić. Da nije bilo njegove izdaje i pohlepa za parama Srbi u Crnoj Gori ne bi proteklih 25 godina trpjeli teror od režima Mila Đukanovića. Kupljen je 1997 godine i to još traje.

Te 1997. godine Stanić, u tajnom dogovoru sa Vukašinom Marašem, insistira da bude predsjednički kandidat kako bi pomogao Milu Đukanoviću da pobijedi.

Pod prijetnjom razbijanja stranke Božidar Bojović popušta, a Stanić svjesno ulazi u dil sa DPS-om i do dana današnjeg im vjerno služi.
Tada je Momir Bulatović pobijedio Mila Đukanovića u prvom krugu predsjedničkih izbora, a Novica Stanić, sa osvojenih 5.109 ili 1,67 glasova, je spriječio Momira Bulatovića da politički dotuče Mila Đukanovića u prvom krugu.

Zbog njegove izdaje Đukanović uzima vlast u ruke i zatim, kao na traci, se nižu događaji: pokraden referendum, priznanje lažne države Kosovo, ukidanje trobojke, srpskog jezika.

Na dušu Novici Staniću ide i golgota otpuštenih profesora srpskog jezika, pakao kroz koji su prošli srpski političari u montiranom Državnom udaru.
,,Srbin“ Novica Stanić je kriv i za to što u državnim organima se do 2020. godine nalazilo svega 5,7% Srba, sto je izglasan sramni Zakon o slobodi vjeroispovijesti i što je napadnuta SPC u CG.
No i pored svega toga Novica Stanić, DPS džoker, i dalje traje i nanosi štetu srpskim strankama i Srbma u CG.

Poslije suđenja u ,,Državnom udaru“, kojim je dirigovala Vesna Medenica, iz naftalina je izvučen Novica Stanić da bi se zadao završni udarac NSD.

Javnost je već upoznata sa prepiskom iz Vesninog telefona gdje ona kaže ,,Ja imam u Građansko svoga ćovjeka , sudiju Femića“.

Baš taj sudija Femić je na nezakonit način prihvatio tužbu Novice Stanića i skinuo sa računa NSD 180.000 evra.

Biće zanimljivo dalje ćitanje sadržaj iz telefona Vesne Medenice, a posebno šta je to spojilo Vesnu i Novicu.
Otkud venama bivše presjednice Vrhovnog suda i kardiovaskularnog hirurga iz sela Vidre teče ista komitska krv.
Nikada ovome političkom kameleonu neće biti dovoljno novca, kako reće Duško Radović:
,,Malo para kvari tijelo a mnogo para kvari dušu. Čovjek je na velikoj muci… U čemu da čuva dušu ako pokvari tijelo? I šta da čuva u zdravom tijelu ako ostane bez duše?

(stavovi kolumnista nijesu i stavivi redakcije i redakcija ne odgovara za njih)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.