Reagovalo Ministarstvo nakon hapšenja inspektora: Snažna podrška u borbi protiv svih vidova protivpravnih ponašanja

0

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine saopštilo je da izražava punu podršku naporima tužilaštva u borbi protiv svih nezakonitih postupaka, naročito kada oni dolaze od strane službenih lica.

„Današnja akcija Uprave policije uliva nadu da imamo snažnu podršku u borbi protiv svih vidova protivpravnih ponašanja, a narocito borbi protiv nelegalne gradnje. Uz puno poštovanje prezumpcije nevinosti, moramo istaći da Ministarstvo čvrsto stoji uz organe gonjenja u nastojanju da se sve nezakonite radnje procesuiraju, ali i uz sve inspektore koji časno i pošteno obavljaju svoj posao“, navodi se u saopštenju resora, na čijem je čelu Janko Odović.

Kazali su da saradnja s tužilaštvom i policijom ostaje prioritet ministarstva u borbi protiv korupcije i nezakonitih aktivnosti.

„U prethodnom periodu odmah nakon otvaranja ovog pitanja, pa i u medijima, preduzeli smo mjere za unapređenje rada inspekcijskih službi. Rotacija inspektora sprovedena je s ciljem osiguranja nepristrasnosti i efikasnosti u radu. Aktivno radimo na poboljšanju njihovih uslova rada i profesionalnih standarda. Uveli smo GPS sisteme kako bismo pratili aktivnosti inspektora na terenu, što omogućava bolju kontrolu i transparentnost njihovog rada. Dodatno, uskoro će svi inspektori biti opremljeni body kamerama koje će dodatno osigurati transparentnost i sigurnost u radu. Inspektori su sada pod ‘pojačanim nadzorom’, ali se ostvaruje i postavljeni cilj u reformisanju sistema – transparentnost i dostupnost podataka i informacija građanima, stručnoj javnosti i nevladinim organizacijama“, dodaje se u saopštenju.

Navode i da se svaki slučaj nepravilnosti istražuje i, ukoliko je potrebno, slijede odgovarajuće pravne mjere – pa i krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu i drugim nadležnim tužilaštvima.

„Ministarstvo ostaje posvećeno borbi protiv korupcije i svih oblika nezakonitih radnji i nastaviće intenzivnu saradnju s nadležnim organima kako bi osigurali da se svi koji su se ogriješili o zakon privedu pravdi“, zaključeno je u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.