Rat u Ukrajini: Rusi oslobodili poslednje postrojenje u Avdejevki!

0

Oružane snage Rusije potpuno su oslobodile fabriku koksa u Avdejevki, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ipak, Oružane snage Ukrajine su sačuvale svoju borbenu sposobnost i mogu da izvrše kontraofanzivu, rekao je za „Krasnu zvezdu“ Sergej Rudskoj, zamjenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije.

„Oružane snage Ukrajine i dalje su borbeno sposobni za izvođenje aktivnih operacija. U budućnosti, u slučaju velike vojne pomoći sa Zapada, ne može se isključiti još jedan pokušaj kontraofanzive“, rekao je on.

Demilitarizovana zona u Ukrajini treba da bude na minimalnoj udaljenosti od 150 do 200 kilometara od granice sa Rusijom, izjavio je gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saldo.

„Borbena dejstva moraju prestati, a ukrajinsko teško naoružanje mora biti udaljeno od ruskih granica na rastojanje koje ne onemogućava njihovu upotrebu. Biće dovoljna demilitarizovana zona, nešto veća od dometa višecevnih sistema i taktičkih raketa Točka-U. Negdje bar 150-200 kilometara“, rekao je Saldo.

Istovremeno, prema njegovim riječima, cijela desna strana Hersonske oblasti, uključujući Snigirevski i Aleksandrovski okrug, treba da bude oslobođena od okupacije ukrajinskih oružanih snaga.

Kijevske vlasti će prodati rusku imovinu koja je pod sankcijama, izjavio je šef ukrajinskog Fonda državne imovine Vitalij Kovalj na konferenciji o obnovi Ukrajine koja se održava u Tokiju.

„Planiramo da prodamo imovinu pod sankcijama. Trenutno imamo 691 takav aktiv“, rekao je on.

Kovalj nije precizirao o kojoj je tačno imovini reč.

Ruska vojska čisti prigradska područja Avdejevke od preostalih boraca Oružanih snaga Ukrajine i angažovana je na blokiranju njihovih jedinica, saopšteno je rusko Ministarstvo odbrane.

Dan ranije, ministarstvo je saopštilo da ruska vojska čisti grad od ukrajinskih jedinica koje napuštaju grad i kojih još ima u fabrici koksa u Avdejevki.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.