Rat u Gazi: Najmanje 92 osobe ubijene tokom noći

0

Izrael očekuje odgovor Hamasa o pregovorima koji se tiču oslobađanja talaca iz Gaze. Sa protesta održanih u Tel Avivu i Jerusalimu porodice talaca i okupljeni građani ponovili su zahtjev izraelskoj vladi da obezbijedi njihovo oslobađanje poslije 120 dana od kako su u zarobljeništvu. Izraelska vojska nastavlja sa akcijama na jugu Pojasa Gaze dok se humanitarna situacija sve više pogoršava. Šef diplomatije EU Žozep Borelj tvrdi da nije ukinuto finansiranje UN agenciji za pomoć palestinskim izbjeglicama.

Dok izraelska vojska nastavlja operacije na jugu Pojasa Gaze, čeka se odluka o početku novih pregovora o oslobađanju taoca koje već 120 dana Hamas drži u zatočeništvu. Izraelski Kanal 12 je javio da se odluka očekuje u narednih dan-dva.

Izraelske snage izvršile su nekoliko napada na položaje Hezbolaha u južnom Libanu.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žosep Borelj rekao je da finansiranje UN agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama nije obustavljeno i da za UNRVA ne postoji zamjena.

Borelj je, takođe, najavio da će EU uspostaviti pomorsku misiju u Crvenom moru kako bi zaštitila brodove od napada jemenskih Huta.

 

Ministarstvo zdravlja u Gazi: Najmanje 92 osobe ubijene tokom noći

Kako je saopštilo ministarstvo zdravlja koje vodi Hamas saopštilo je da je u udarima izraelskih snaga tokom noći ubijeno najmanje 92 ljudi.

Iz tog ministarstva tvrde i da je pogođeno i obdanište u Rafi na jugu Pojasa gaze gdje su se sklonila raseljena lica.

Stotine hiljada stanovnika Gaze slilo se u najjužniji grad Rafu da pobjegne od borbi na drugim mjestima u palestinskoj enklavi poslije poziva IDF pozvao da se evakuišu na jug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.