Raković: Dvije su godine od srpske pobjede u Crnoj Gori!

2

Piše: Aleksandar Raković

Danas se navršavaju dve godine od srpske pobede na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. Ta pobeda, ostvarena glasačkim listićem, bila je završetak mirotvorne srpske revolucije koja je započeta 26. decembra 2019. da bi bila odbranjena Srpska pravoslavna crkva.

Mirotvornu srpsku revoluciju činile su politički bunt, pravoslavne litije i omladinska kontrakultura u Crnoj Gori, te opštesrpski zanos u svim srpskim zemljama gde su građani, na mnoge načine, kao aktivni učesnici bili uključeni u zbivanja u Crnoj Gori.

Nažalost, građani Crne Gore ni sada nisu dovoljno upoznati – ili uopšte ne znaju – šta je Srbija sve učinila za njih tokom revolucionarne 2020. godine.

Da su bili upoznati, verujem da bi sprečili Zdravka Krivokapića, da zajedno sa svojom klikom tzv. „posebnih Srba“ – zapravo okorelih crnogorskih separatista – iz meseca u mesec zabija noževe u leđa Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Sreća u nesreći je da se time mnogo toga iskristalisalo. Pitanje Kosova i Metohije i pitanje Srebrenice, pokazala su da tzv. „posebni Srbi“ prema Beogradu i Srbiji gaje istovetnu mržnju kao i Đukanovićeve crnogorske ustaše. Reč je o dva veoma slična tipa iskompleksiranih crnogorskih separatista sa segregacionističkim mentalnim sklopom.

Stoga bi bilo veoma važno naterati tzv. „posebne Srbe“ – koji separatističko crnogorstvo stavljaju iznad srpstva, a žele i autonomnu crkvu – da se u nacionalnom smislu izjašnjavaju isto kao i tzv. komite. Isti su.

Svakako će Srbi na popisu u Crnoj Gori biti najmnogobrojniji – relativna većina po nacionalnosti i apsolutna većina po jeziku. Ti građani Crne Gore su deo jedinstvenog i nedeljivog srpskog naroda. Velikog, veličanstvenog i nepobedivog srpskog naroda.

Kada je reč o istinskim srpskim rodoljubima u Crnoj Gori, njima kapa dole za sve što su učinili za srpstvo u prethodnih nekoliko decenija, a posebno u poslednje dve i po godine.

U političkom smislu, Demokratski front ali i Socijalistička narodna partija, obuhvataju građane Crne Gore koji su Srbi u svakom momentu – i kad je dobro i kad nije, i kad pobeđujemo i kad ne pobeđujemo.

Prirodno je, dakle, da svaki čovek želi da ima jasan identitet. Samo jasna srpska poruka stvara jasan srpski identitet. Sve ostalo vodi ljude ka tome da budu poput plastelina ili otirača.

S tim u vezi, skoro zaboravljeni istorijski pojam „srpsko more“, za prostor od Bara do Sutorine, vraćen je u upotrebu i danas je ponovo sveprisutan. Treba ga ponavljati iz dana u dan, da crnogorski separatisti slušaju nepodnošljivu istinu.

Pravedan put je srpsko ujedinjenje i stvaranje Njegoševe „Srbije od Dunava do mora“ (Gorski vijenac, Beč 1847, strana 3). Ta Srbija može da bude unitarna a može da bude i Savezna Republika Srbija koju bi činile Republika Srbija, Republika Srpska i Crna Gora.

Izvor: IN4S

2 Comments
  1. Vesekin komentariše

    Kad god treba oformiti vladu u kojoj bi bio DF ovaj Rakovic,Matija Beckovic i Mandic pocinju sa zapaljivom retorikom i tako stete srpskom korpusu.Kao da ih neko za to placa!

  2. Marko komentariše

    Da li ste normalni sa ovakvim tekstovima? Ko ovde radi protiv Srba?????????

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.