Raković: Crna Gora je istorijska država srpskog naroda, popis će potvrditi da se taj identitet vraća!

7

Srpski istoričar Aleksandar Raković gostovao je jutros na Radio-televiziji Srbije povodom popisa u Crnoj Gori.

Raković je kazao da je Crna Gora istorijska država srpskog naroda i da je to posebno potvrdio period vladavine dinastije Petrović-Njegoš.

S tim u vezi Raković je naglasio da je u Kraljevini Crnoj Gori svo stanovništvo koje je govorilo srpskim jezikom smatrano Srbima i da se to odnosilo na pravoslavne, muslimane i rimokatolike.

Raković je naglasio da se Crna Gora vraća srpskom identitetu i da će se to potvrditi na ovom popisu jer se očekuje da Srbi budu većina po nacionalnosti, jeziku i vjeroispovesti.

Potom će, podvukao je Raković, biti otvoreno pitanje srpskog jezika kao prvog službenog jer je to logično, s obzirom da će se oko 60% stanovnika Crne Gore izjasniti da im je srpski jezik maternji.

7 Comments
 1. Ivi komentariše

  A šta sunce ako tako ne bude? Za nacionalnosti je nebitno, a ako za CPC bude puno? Oće li onaj sa Cetinja da seli? A koji jezik 60%,daj Bože, ali Srbima slijedi fijasko mislim….

  1. Q komentariše

   Sve Austrijance treba na traktore pa u Njemačku jer govore njemački jezik!

 2. Monarch komentariše

  Sve nadjete neke karikature od ljudi.Kad vam ovak kaze nesto bjezite od toga.Faca mu kaze da izgleda kao karikatura.

 3. Rokica29 komentariše

  Mnogo je srba kiji su sada na fukcijama i koji će se zarad fotelja upisati kao crnogorci. Porodice tih funkcionera će se isto tako upisat. Nažalost, ne očekujem veliki broj srba u CG.
  To su ništa ljudi.

 4. Rade komentariše

  Ovaj je lud. Kako god se izjasnili, bliži su srbin iz Berana i Crnogorac sa Cetinja no Srbin iz berana i Srbin iz Užica, Vranja, Zrenjanina, Zaječara….. I to bliži po mentalitetu, ponašanju, filozofiji života, jeziku (ma kako ga nazvao) i svemu ostalom.

 5. pop komentariše

  majmun srbijanski

 6. Goran komentariše

  jes, jes Srpska drzava kako da ne , tako ste pricali da je Bosna , Hrvatska Kraina srpska drzava a sad Crna Gora je srpska drzava , jos su Crkve i Manastiri srpski , Njegos je Srpski itd. Crna gora je starija Drzava od Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.