Rađenović: Vlada me razriješila funkcije predsjednika borda Morskog dobra, poremetio sam im kriminalne planove

0

Funkcioner Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović saopštio je da je danas, na elektronskoj sjednici Vlade, razriješen funkcije predsjednika Odbora direktora Morskog dbora.

Kaže da je razriješen zbog namjere da za ponedjeljak zakaže sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda – „vraćanje Luke Budva građanima Budve“.

Rađenović navodi da je nakon njegovog razrješenja „očigledno da bi sa tom odlukom poremetio kriminalne planove vlade na čelu sa Milojkom Spajićem“ koja, kako tvrdi, planira da „u posjed Luke Budva uvede sumnjive investitore po formi kako su to radile vlade koje je vodila Demokratska partija socijalista“.

„U prilog tome govori i činjenica da su na sjednici Vlade u četvrtak donijeli uredbu kojom su promijenili namjenu same luke, a sve pod izgovorm uspostavljanja međunarodne pomorske linije Budva – Dubrovnik“, saopštio je Rađenović.

Kaže da je ponosan na postignute rezultate, „koji se mogu smatrati istorijskim za“ to javno preduzeće.

„U izvanrednoj saradnji sa 43. Vladom, za kratak vremenski period uspjeli smo da trajektnu liniju Kamenari – Lepetani povratimo u državno vlasništvo, raskinuvši štetni ugovor po državu sa privatnikom, ostvarimo prihod od marta do kraja 2023. rekordan prihod od oko 6 miliona, imamo u svom vlasništvu osam trajekata, zatim da vratimo Pine Opštini Tivat, raskinemo štetni ugovor sa Vektrom Boka, povećamo prihode firme za čak 73%. Firmu ‘Adriatic Properties’, koja zakupljuje hotel Sveti Stefan i koja je godinama držala kupališta nedostupnim za građane, uveli smo u zakonske okvire i otvorili kupališta i staze za sve građane. Posebno sam ponosan na zaštićena područja tokom mog mandata, poput Platamuna, Katiča i Starog Ulcinja, zatim zalaganjem da se nakon dvije decenije dobiju urbanističko-tehnički uslovi za šetalište – lungomare na Svetom Stefanu. Tokom 2023. prestižno ekološko priznanje dodijeljeno je za ukupno 40 plaža i jednu marinu u Crnoj Gori. Krenuli smo u obračun i sa devastatorima prostora, poput zaleđa plaže Kamenovo, što očigledno ne odgovara ministru Odoviću koji stopira inspekcijske službe da rade svoj posao i štite prirodna bogatsva Crne Gore, već se stavlja u službu kapitala mimo opšteg interesa Budve i naše države Srećno vam bilo, a ja sa kolegama iz Građanskog pokreta URA nastavljam borbu za drugačiju Crnu Goru“, zaključio je Rađenović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.