Radinka Ćinćur za BORBU: I ako smijene ministra Milovića, ne vidim sebe kao dio vladajuće većine, ostajem nezavisna poslanica!

0

U jeku najnovijih dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni, kontaktirali smo nezavisnu poslanicu u Skupštini Crne Gore Radinku Ćinćur.

Široj javnosti je postala poznata kada se sa, takođe nezavisnom poslanicom Jevrosimom Pejović, usprotivila nekim od planova sadašnjeg premijera Milojka Spajića tokom procesa formiranja 44. Vlade.

Ćinćur i Pejović su sada bivše članice Pokreta Evropa sad, a gospođu Ćinćur smo pitali da nam iz sadašnje perspektive kaže da li smatra da je ispravno postupila kada je odlučila da ne da podršku 44. Vladi.

I iz sadašnje perspektive mislim da sam ispravno postupila. Pokazalo se da je ministar Andrej Milović pogrešno rješenje za mnoge, ne samo za mene. Nesporazum između nas nezavisnih poslanica i PES-a mogao je biti prevaziđen da je bilo političke mudrosti i volje.

Na pitanje da li sebe vidi kao dio rekonstruisane Vlade, ukoliko dobije poziv, rekla je da sebe ne vidi kao dio buduće vlade, jer se oko mnogih pitanja ne slaže sa njima, pa čak iako Andrej Milović neće biti više u Vladi.

Vidim ekonomski napredak zemlje i povećanje plata iz realnih izvora, iz većih investicija, u stvaranju zakonskih uslova za dolazak svježeg stranog kapitala, a ne u prelivanju sredstava iz fonda PIO u povećanje neto plata“ – dodala je g-đa Ćinćur.

S obzirom na trenutna dešavanja u PES-u, rasipanje članstva i raspuštanje odbora, našu sagovornicu smo pitali da li je razgovarala sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem koji je napustio Pokret, da se možda prikloni njegovoj struji i onima koji su okrenuli leđa Milojku Spajiću.

„Za sad ću ostati nezavisna poslanica, u kasnije ćemo vidjeti šta će se dešavati na političkoj sceni.“ – kratko nam je odgovorila i time dala do znanja da će sačekati da vidi razvoj situacije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.