RADIKALAN ODGOVOR RADIKALNOG DPS-A: Milova klasa – vojska spasa!

0

Piše: Ivan Milošević

Nedvno je Milo meditirao o osvetama, juče su Danijel i Jevto najavljivali radikalan odgovor ukoliko neko krene na Mila! Po izjavama njenih lidera DPS je postao radikalan pokret za radikalnu odbranu vođe! Nešto poput komunističke revolucionarne stranke, Crvenih brigada, desantnih drvarskih jedinica, agilnih tajnih i javnih crnih trojki! Oni ne priznaju drugi sud osim sud svoje partije, svaki drugi sud je revanšistički, antidemokratski i ne treba ga poštovati!

Ispale političke rafale čelnici DPS-a i zaprijete ostalima da su im šoške na gotovs, da su maskirne i ostale uniforme tamo gdje trebaju da budu i da su rovovi spremni, pa kome basta neke krene! Dočekaće ih složna DPS sicilijanska i ostala partijska gardijska odbrana!

Da je nešto slično rekao neki Srbin, bilo političar ili običan smrtnik, “marica” bi mu već bila pred vratima, SAJ bi već širio šator ispred njegove kuće, a medijski i NVO linč bi se podrazumijevao. Međutim, kada odbranu konsoliduje DPS, većina aaktera javne scene ćuti. Valjda se boje da im radikalan DPS odgovor ne zakuca na sopstvena vrata!

DPS je pohapsio prije nekoliko godina komplet političku opoziciju, u sitne sate ih strpao u zatvor i nakon toga mirno usvojio partijske zakone i nijesam ni u toj situaciji čuo od tadašnjih pohapšenih političara poziv na radikalan odgovor i sirene za uzbunu. I tada je većina medija i NVO ćutala i bez glasa aminovala hapšenje opozicije kao normalan i nužan demokratski potez!

Nakon lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici DPS je primio ozbiljnu političku i radikalnu transfuziju, skinuo se sa aparata i diše punim plućima. A kada DPS raširi plućna krila onda za ostale ostaje malo vazduha, štaviše počnemo da su gušimo u sopstvenoj nemoći da jednoj radikalnoj stranci uputimo bar oštar radikalni verbalni odgovor!

Iako DPS nije zvanično na vlasti, suštinski ta stranka i njeni lideri drže ključeve naše stvarnosti. I ne daj Bože da se Milovi ključari odluče da stave ključ u bravu i pokrenu odbrambeni mehanizam! Ima tek tada da vidimo kako Musa dere jarca, kome opanci, a kome obojci, kome osveta, kome posveta, kome je ko kum, don ili bos, kome je ko majka, a ko maćeha!

Iako je izgubio vlast, DPS je i dalje na vlasti i širi strah, ne samo politički, nego egzistencijalni i prijeti da su ključevi tame u njegovim rukama i da mrak može da aktivira kada mu se hoće i kada od njih to zatraži voljeni vođa. Partijska idolatrija i DPS patriotizam postao je bilo svakoga člana te stranke i otkucava svoje minute, sate i dane. NJihovi dani nijesu naši dani, njihove zakletve nijesu naše, njihove osvete i radikalni odgovori nijesu naši, ali mogu o jadu da nas zabave!

I nakon DPS patriotizma Danijela i Jevta ne znaš na koga više treba da budeš ogorčen. Na njih koji prijete da će nas o jadu zabaviti ukoliko neke krene na Mila ili na one koji nas već četiri godine cijede kao suvu drenovinu i obećavaju da će napraviti radikalan raskid sa bivšim sistemom i DPS-om. I jedni i drugi tapkaju u mjestu i sve nas drže u političkom karantinu i pelcuju nas raznim vakcinama o ostalim omamljivačima!

Uglavnom, sloboda još nije stigla u Crnu Goru, zaplela se u korov bivšeg i sadašnjeg totalitarnog i kolonijalnog sistema i gubi bitku sa svetima prošlosti i sadašnjosti! O budućnosti niko i ne razmišlja, jer su je DPS ključari obezbjedili samo za sebe i čekaju pravo vrijeme da je ugrabe, prisvoje i vežu joj ruke. Tek tada ćemo vidjeti kako Danijel i Jevto dijele nepravdu!

Radikalno, nego što! Vojska Milovog spasa je na oprezu i zapeta čeka konačan rasplet. Ukoliko ga uopšte bude ili se sve završi na ono što je babi milo bilo, što joj se snilo i nije obistinilo!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.