Putin sa Lukašenkom: Između Rusije i Bjelorusije nema nerješenih pitanja

0

Predsjednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko održali su razgovore u uskom formatu u Minsku. Razgovori su trajali dva sata, a Putin je na samom početku susreta izjavio da između Rusije i Belorusije ne postoje nikakva nerješena pitanja po brojnim pravcima.

„Pred dolazak su me izvjestili da po brojnim pitanjima imamo mnogo zajedničkih projekata. Generalno gledano, prema mom mišljenju, u tim pravcima nemamo nikakvih nerješenih pitanja“, rekao je Putin.

Lukašenko je poručio da će sa Putinom detaljno razgovarati o pitanjima ekonomske saradnje, a takođe, velika pažnja će biti posvećena i bezbednosnim pitanjima.

Sastanak je održan u Palati nezavisnosti u Minsku, u ruskoj delegaciji su pored Putina, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, prvi vice-premijer Denis Manturov, vice-premijer Aleksandar Novak, pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov i ministar odbrane Andrej Belousov.

Slijedi sastanak na kojem će učestvovati i delegacije dvije zemlje.

Podsjetimo, Putin boravi u dvodnevnoj posjeti Minsku, a prije sastanka odao je počast sjećanju na stradale u Velikom otadžbinskom ratu, javlja dopisnik Sputnjika.

On je položio vjenac na spomenik Pobjede u Minsku.

Predsjednik je, u pratnji počasne garde, pognuo glavu u znak poštovanja prema sovjetskim vojnicima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.