Putin: Rusija uvijek mora da bude korak ispred neprijatelja kako bi garantovano pobijedila

0

Predsjednik Rusije Vladimir Putin istakao je da je „važno da se nastavi sa povećanjem snabdijevanja oružanih snaga savremenim visokotehnološkim naoružanjem i opremom“.

Rusija uvijek mora da bude korak ispred neprijatelja kako bi garantovano pobijedila, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin, otvarajući sastanak sa rukovodstvom odbrambenih preduzeća.

„Želio bih da istaknem da sve vrijeme moramo da budemo korak ispred neprijatelja i tada će pobjeda biti zagarantovana“, rekao je Putin.

Istakao je da to znaju i sami učesnici sastanka.

„Vaši specijalisti, a i vi sami, uvijek ste u kontaktu sa našim momcima koji su na liniji fronta. Oni se bore, ne štedeći se i štite interese Rusije“, rekao je on.

Prema Putinovim riječima, „čim smo ispred bar pola koraka, to je to – efikasnost se povećava višestruko, jednostavno višestruko“.

Većina ruskih odbrambenih preduzeća na vrijeme ispunjava svoje zadatke, rekao je ruski predsjednik.

„Većina preduzeća ispunjava zadatke na vrijeme u vezi sa državnom odbranom i na brojnim poljima, čak i prije roka“, rekao je Putin.

On je na otvaranju sastanka rekao da će „biti riječi o nizu pitanja u vezi sa razvojem ruskog vojno-industrijskog kompleksa, uključujući i napredak u isporuci najpopularnijeg naoružanja i opreme“.

Predsjednik je istakao da je „važno da se nastavi se povećanjem snabdevanja oružanih snaga savremenim visokotehnološkim naoružanjem i opremom“, dodajući da je taj sastanak dugo pripreman.

On je objasnio da je riječ o bespilotnim, avijacijskim i zemaljskim sistemima, oružju visoke preciznosti, sistemima za elektronsko ratovanje i protivbaterijskim sistemima.

„Naš obim (proizvodnje) se povećao u poslednjih godinu i po do dvije godine, tokom specijalne vojne operacije, a brojevi stalno rastu“, naveo je Putin.

Prema njegovim riječima, obim proizvodnje raketnog i artiljerijskog naoružanja povećao se više od dvadeset dva puta, opreme za elektronsko ratovanje i izviđanje – petnaest puta, municije i naoružanja – četrnaest puta, vozila – sedam puta i lične oklopne zaštite – šest puta.
Kada je riječ o opremi za avijaciju i bespilotne letjelice, obim proizvodnje povećan je četiri puta, dok je za oklopno naoružanje uvećan skoro 3,5 puta.

„To je dobar tempo, veliki obim (proizvodnje). Želio bih da se zahvalim vama i vašim timovima što se nosite sa takvim zadacima velikih razmjera“, rekao je ruski predsjednik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.