Mladen Mikijelj

Putin: Pravdanje nacizma je dio zajedničke politike zapadnih elita, Rusija će sve učiniti da ne dođe do svjetskog sukoba!

0

Rusija će činiti sve da ne dođe do svjetskog sukoba, ali nećemo nikome dozvoliti da nam prijeti. Naše strateške snage su uvijek u pripravnosti, poručio je predsjednik Rusije Vladimir Putin. On je svim građanima Rusije čestitao Dan pobjede.

Putin je u govoru na Crvenom trgu podsjetio da je sudbina čovječanstava rješavana u veličanstvenim bitkama koje su odigrale kod Moskve, Kurska, Sevastopolja i drugih gradova.

Naši očevi i djedovi su zaštitili domovinu i uništili nacizam, oslobodili narode Evrope, rekao je Putin.

„U prvim godinama Velikog otadžbinskog rata SSSR se borila sama protiv nacizma, jer je čitava Evropa radila u korist Hitlera“, napomenuo je on.

Kako je dodao, Rusija nikada nije umanjivala zasluge saveznika u Drugom svjetskom ratu i uvijek će biti odana duhu savezništva.

Danas, međutim, pokušavaju da iskrive istinu o Drugom svjetskom ratu, jer istina smeta onima koji žele grade kolonijalnu politiku na laži, istakao je Putin.

„Revanšizam i izrugivanje nad istorijom, pravdanje nacizma – sve je to deo zajedničke politike zapadnih elita s ciljem raspirivanja novih sukoba“, rekao je on i dodao da Rusija odbacuje pretenzije bilo koje države ili alijanse na izuzetnost.

„Znamo čemu vodi neumjerenost takvih ambicija“, naveo je ruski predsjednik i upozorio da Zapad pokušava da pokrene nove sukobe u svijetu, međunacionalna neprijateljstva i da koči suverene centre razvoja.

Putin je rekao da zemlja preživljava težak period, prekretnicu i da sudbina domovine zavisi od svakog pojedinačno, kao i da se treba ravnati prema pokoljenju pobjednika iz Drugog svetskog rata.

„Svi učesnici SVO su naši heroji, mi se klanjamo pred vašom odlučnošću. Uz vas je čitava Rusija“, poručio je ruski predsednik.

Zajedno ćemo osigurati slobodnu i bezbjednu budućnost Rusije, Dan pobjede ujedinjuje sve generacije, poručio je Putin i govor završio riječima: „Za pobjedu! Za Rusiju! Ura“.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.