Putin: Ovo je vrijeme Rusije, propali su svi zadaci koje su sebi postavili naši zlonamjernici

0

„Ovo je vrijeme Rusije“, istakao je ruski predsjednik Vladimir Putin u govoru na Forumu „Jake ideje za novo vrijeme“.

„Jasno je da su svi zadaci koje su sebi postavili naši zlonamjernici u smislu obuzdavanja Rusije, njene izolacije – propali. To je već jasno i očigledno“, rekao je Putin.

Rusija se kvalitativno mijenja u oblasti bezbjednosti, ekonomskog suvereniteta, postaje samouvjerena, sada je njeno vrijeme.

Ruski predsjednik je istakao da redovno putuje zemljom i „sve vidi i shvata“, bez obzira na to što sastanke sa lokalnim stanovnicima pripremaju administrativne službe.

„Čak i u ovim uslovima ljudi svejedno govore ono što misle, ono što žele da kažu, kao i ono što žele da vide u nastupajućem vremenu kao realizovane ideje i predloge“, objasnio je Putin.

On je, pored toga, naglasio da ruskom tržištu rada nedostaje 2,5 miliona ljudi, kao i da je potrebno uraditi mnogo u oblasti migracije radne snage.

„U Rusiji nema nezaposlenih građana, prema zvaničnim podacima, broj nezaposlenih u zemlji iznosi oko 460.000 ljudi“, poručio je Putin.

Pored toga, on je naglasio da mnoge zemlje zanimaju ideje Rusije, uključujući ekonomiju.

„Imamo mnogo interesantnih stvari, i mnogi naši partneri su zainteresovani za njih i spremni su da ih zajedno sa nama implementiraju. U ekonomiji, u političkoj sferi prisutna je saradnja u najrazličitijim pravcima. To je takođe veoma važno i vrlo traženo“, rekao je ruski lider.

Ruski predsednik je takođe rekao da zemlja dobija sve više pristalica širom svijeta, posebno kada se radi o tradicionalnim vrijednostima.

„Ispostavlja se da to nisu samo naše tradicionalne vrijednosti. Za svakog normalnog čovjeka to su takođe tradicionalne vrijednosti“, istakao je Putin.

Prema njegovim riječima, u Rusiji se tolerantno odnose prema ljudima netradicionalne seksualne orijentacije, niko ih ne ograničava, ali najvažnije je da ne diraju djecu.

Ruski predsednik je najavio da će njegov predstojeći govor pred parlamentom, uzimajući u obzir unutrašnju agendu, biti okvir za realizaciju zadataka u narednih šest godina.

Predthodno, Kremlj je saopštio da će se Putin obratiti Federalnoj skupštini Rusije 29. februara.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.