Putevi suvi, vidljivost uglavnom dobra

0

Povoljne vremenske prilike omogućavaju da se saobraćaj obavlja po suvim kolovozima i uglavnom uz dobru vidljivost. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

Do 1. aprila obavezna je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu ) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sve vrste vozila.

Od 26.09.2023. godine pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Privremeno se do 31. marta u terminima od 08.30 do 11.30 i od 13.45 do 16.45 časova zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 dionica Rozaje – Špiljani odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila.

Za dane 23, 24, 30. i 31. marta saobraćaj će se obustavljati u terminu od 09.00 do 15.00 sati.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside do 31.03.2024.godine saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati. Nedjeljom nema obustava saobraćaja.

Odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00. časova i od 14.00 do 16.00 časova osim nedjelje na magistralnom putu M-3 dionica Jasenovo Polje –Nikšić u okviru rekonstrukcije magistralnog puta Plužine-Nikšić –Danilovgrad.

Zbog izvođenja minerskih radova u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati počev do 17.04.2024 godine.

Od 23. marta do 05. aprila doći će do obustave saobraćaja u terminu od 22.00 do 05.00 sati zbog izvođenja radova na pranju betonske konstrukcije tunela Vrmac na magistralnom putu M-1 dionica Kotor-Krtolska raskrsnica. Za vrijeme trajanja obustave može se koristiti alternativni putni pravac Kotor-Trojica-Radanovići.

Privremeno, za period od 14. marta do 15. aprila odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granicni prelaz Dobrakovo.

Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na magistralnom putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevina –Poda –Berane na lokalitetima Lepenac –Ribarevina Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje-Njeguši promjenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova. Privremeno se do 31. marta odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00-11.00 i od 13.00 -15.00 časova zbog izvođenja radova u okviru rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje –Njeguši dionica od supermarketa Voli do Bajičke crkve II faza Bajička ulica.

Zbog radova na razdjelnom pojasu auto puta preticajna traka biće zatvorena poslije mosta Moračica (putni pravac iz Podgorice). Radovi će se izvoditi u obje kolovozne trake pa je neophodno brzinu kretanja prilagoditi radovima i poštovati privremenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Na magistralnom putu M-1 Lipci-Kotor u mjestu Dobrota zbog izvođenja radova na adaptaciji trotoara saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja u periodu od 15.02. pa do zavrsšetka radova u vremenskom intervalu od 23.00 do 05.00 časova zbog izvođenja radova na rasvjeti u tunelu Budoš magistralni put M-3 Nikšić –Danilovgrad.

Zbog radova na održavanju u tunelima Sozina i Raš , u terminu od 22.00 do 06.00 sati, saobraćaj će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, u zoni radova. Apeluje se na vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

U Budvi zbog rekonstrukcije ulica 22. Novembar i Mediteranske ulice na snazi je obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju 160 dana.

Na autoputu se saobraća bez izmjena u režimu saobraćaja.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba zadobilo teže i jedna lakše povrede.

Auto moto savez Crne Gore pruža učesnicima u saobraćaju tehničku pomoć na javnim putevima, koja podrazumijeva pružanje usluge pomoći na putu, otklanjanja manjih kvarova i najmanje jednog besplatnog šlepanja vozila do prvog servisa ili radionice za sva vozila registrovana u Crnoj Gori.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 063239987.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.