Pupovac: Nećemo moći da podržimo ni program, ni novu Vladu Hrvatske

0

Poslanik i šef Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je da tri poslanika te stranke neće podržati ni program ni vladu, koju je danas u parlamentu predložio mandatar Andrej Plenković.

– Da bi ljudi prestali da odlaze iz Hrvatske, da bi se vraćali u Hrvatsku ili da bi se zadržali, mi od Hrvatske moramo graditi vedro društvo, optimistično društvo. Društvo koje ima jasne ciljeve, koje je okrenuto budućnosti, a ne prošlosti – rekao je Pupovac.

On je osudio govor mržnje u saboru i istakao da je to nedopustivo.

– Zato govor mržnje u ovom Saboru, kakav smo juče čuli, sraman je bio, nedopustiv je bio. Govorim to zato jer sam bezbroj puta dobio sličnu poruku. Govorim to zato jer sam i nedavno dobio poruku da mi nije mjesto u Hrvatskoj – rekao je Pupovac.

SDS S neće podržati program i predloženu vladu, kazao je Pupovac.

– Mi nećemo moći da podržimo ovaj program niti ovu vladu, iako se s najvećim dijelom prgorma slažemo – rekao je Pupovac u nastavku rasprave u saboru o ekspozeu i predloženom trećem po redu kabineta na čelu sa premijerom Plenkovićem.

Komentarišući ekspoze i predložene članove vlade, Nino Raspudić iz Kluba poslanika nezavisni i Fokus, rekao je da Plenkovićev program izgleda kao da ga je pisala vještačka inteligencija na, kako je rekao, „nekom lošem drvenom briselskom engleskom, a onda ga je neko preveo na suvi drveni briselski hrvatski“.

Na konstataciju da je Plenković nosilac liste HDZ na predstojećim evropskim izborima u Hrvatskoj, 9. juna, mandatar je odgovorio: „Ostajem još dugo tu sa vama“.

Inače, za replike premijeru javilo se više od 80 poslanika pa se očekuje da će sjednica trajati do duboko u noć, prenosi Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.