Prva zvanična posjeta nakon imenovanja: Milei boravi u Izraelu

0

Argentinski predsjednik Havijer Milei posjetio je danas Izrael, gdje se sastao sa ministrom spoljnih poslova te zemlje Izraelom Kacom.

Kac je zahvalio Mileju što je odabrao da Izrael bude prva zemlja u koju je doputovao u zvaničnu posjetu od kako je postao predsjednik, kao i na podršci Argentine u ratu Izraela protiv palestinske militantne grupe Hamas i obećanju da će priznati Jerusalim kao prijestonicu Izraela, prenosi Tajms of Izrael.

„Vi ste vrijedna osoba koja je posvećena samo istini. I nije čudo što ste izabrali da prvo dođete u Izrael da nas podržite u pravednoj borbi za odbranu jevrejskog naroda od ubica Hamasa”, poručio je Kac Mileiju tokom zajedničke konferencije za novinare.

Milei će kasnije danas posjetiti Zid plača i sastati se sa predsjednikom Isakom Hercogom, a sjutra bi trebalo da se sastane sa premijerom Benjaminom Netanijahuom.

Milejevu delegaciju čine i ministarka spoljnih poslova Diana Mondino i njegov lični rabin Šimon Aksel Vaniš, za kojeg se očekuje da će postati ambasador u Izraelu, navodi Tajms of Izrael.

Iako Milei nije Jevrejin, on je izrazio interesovanje za judaizam i govorio je o potencijalnom prelasku u tu vjeru.

Milei u četvrtak putuje za Italiju i Vatikan, gdje će se sastati sa papom Franjom i italijanskom premijerkom Đorđom Meloni, prenosi Tanjug.

(Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.