Prošao predlog za Milovog bankara i političkog ortaka: Predrag Drecun imenovan za predsjednika Odbora direktora IRF-a!

0

Vlada Crne Gore donijela je rješenje o imenovanju Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore.

Na čelo tog Odbora imenovan je Predrag Drecun kako su ranije pisali mediji.

Drecun je nekadašnji visoki funkcioner Narodne stranke i bivši crnogorski ministar rada i socijalnog staranja u nekadašnjim vladama premijera Filipa Vujanovića. On je pokrivao i poziciju člana Upravnog odbora za nerazvijena područja u ime Crne Gore u nekadašnjoj državi SRJ, kao i mjesto potpredsjednika Unije poslodavaca Crne Gore.

Drecun je bio i glavni izvršni direktor Prve banke koju kontroliše Aco Đukanović, brat doskorašnjeg predsjednika države Mila Đukanovića. Pokrivao je i mjesto glavnog izvršnog direktora Universal capital banke (UCB) kojom gazduje biznismen sa crnogorskim pasošem Petros Statis.

Svojevremeno je Drecun predlagao jako interesantno rješenje – da se isuši Skadarsko jezero kako bi dobili novu kvalitetnu obradivu zemlju a što bi pojačalo crnogorsku ekonomiju.

“Evo ideja Vladi: Isušivanjem Skadarskog jezera, o čemu je razmišljao i kralj Nikola, za nekoliko metara spuštanjem nivoa vode dobili bi 20-ak hiljada hektara nove kvalitetne obradive zemlje sa tri roda godišnje. Jedan rod bi bio za domaće potrebe a dva za izvoz. Iznenadili bi se kako izgleda izvoz poljoprivrednih proizvoda u svijetu. Sve to možemo da radimo ovdje”, kazao je Drecun.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.