Procurio spisak zaraženih: Vlada pozvala na reakciju, samu sebe, preko Tvitera!

0

Spisak na kome se navodno nalaze zaraženi koronavirusom se širi društvenim mrežama. Na spisku je preko 60 imena, a među podacima koji su na dokumentu su i matični brojevi i godina rođenja.

Još jedan skandalozan potez, a nadležni bi morali da pod hitno utvrde ko je spisak pustio u javnost. Jasno je da je on mogao biti u posjedu nadležnih državnih organa.

Ko je ovaj put  naudio mladoj demokratiji? Rusi? Srbi? Hibridni ratnici?

Neko od nadležnih je objavio 21. marta spisak više hiljada građana u samoizolaciji sa matičnim brojevima. Iako se, po svjedočenju onih koji su u spisak imali uvid, u fajlu vidi ko je dokument obrađivao do sada niko nije uhapšen ni procesuiran.

Danas je učinjeno nešto još gore- procuirio je spisak inficiranih. Ali pristup tom spisku imali su samo nadležni i neko od nadležnih ga je najvjerovatnije podijelilo gdje ne treba.

Odgovor Vlade da najoštrije osuđuju objavljivanje imena lica oboljelih od #COVID19 ne pije vodu. Oni su preko Tvitera pozvali sami sebe na odgovornost, jer su spiskovi u njihovoj ingerenciji.

“Time se narušavaju osnovna ljudska prava!
Pozivamo nadležne državne institucije da hitno ispitaju gdje je izvor ovog spiska i identifikuju one koji distribuiraju ove informacije. Očekujemo da nadležne institucije najhitnije preduzmu mjere u ovom pravcu i informišu javnost o rezultatu istrage.
Podsjećamo da smo zahtijevali da se ispita i slučaj od 21. marta kada je u javnost dospio spisak lica u samoizolaciji sa matičnim brojevima”, kaže Vlada.

Ovaj odgovor, tipa, da neko pokušava da naruši kredibilitet i odgovornost nije ništa drugo nego prebacanje na nepoznatog neprijatelja – kao i uvijek.

Ljude hapse svakog dana što voze po troje u autu, iako je ta odluka veoma diskutabilna, ali hajde da bude da se ne pridržavaju mjera… Hapse se novinari, hapse se ljudi zbog objava na Fejsbuku. Samo nikako da Vlada procesuira one unutar sebe!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.