Problem za medije Bemax-a: Ko će sada da im finansira kampanju mržnje kad su popadali Grandovci?

0

I ptice na grani znaju da postoje određeni mediji koje je finansirala i sponzorisala građevinska firma Bemax, a koji su evidentno širili pro DPS politiku. Nije teško ni zaključiti koji su mediji u pitanju, u većini slučajeva se na njima oglašava ova najveća građevinska firma koju brojni političari i aktivisti targetiraju kao „duboka država Crne Gore“ i koja je paravan firma za šverc cigareta u Crnoj Gori.

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana su u akciji SDT-a uhapšeni, između ostalih, Aleksandar Aco Mijajlović, jedan od vlasnika Bemax-a i to, gle čuda, zbog šverca cigareta.

Sve navedene tvrdnje su naravno hipotetičke, ali ako je Bemax bio ta firma koja je bila paravan za šverc cigareta onda je gotovo sigurno da su medijska sponzorstva od strane ove najveće državne kompanije bila preko novca koji je ostvarivan preko trafikinga nelegalnih cigareta.

S tim u vezi, ukoliko je SDT počelo da razbija duvansku mafiju, postavlja se pitanje šta će se desiti sa tim medijima i hoće li Crna Gora konačno prestati da bude medijski potrovana srbomrzačkim tekstovima protiv svoga naroda.

Abazović prilikom pada njegove Vlade prozvao medije Bemax-a: Tu su i Analitika i Draško Đuranović, te novoformirana MNE grupa

Bivši premijer Dritan Abazović u sred skupštinske sale se osvrnuo na duvansku mafiju prilikom pada njegove Vlade. Podsjećanja radi, 43. Vladu su oborili DPS, stranke nacionalnih manjina zajedno sa glasovima Demokratske Crne Gore.

Međutim, pad Vlade je bio u sijenci Abazovićevog govora koji je potvrdio višegodišnje navode jednog od lidera bivšeg Demokratskog fronta Nebojše Medojevića koji se ovom tematikom najviše i bavio. Međutim, to je prvi put da se u sred Skupštine, sa mjesta glavne govornice, govori o ovoj temi.

Abazović je tada kazao ko su klanovi koji švercuju cigarete u Crnoj Gori i pored već poznatih Grandovaca i Mojkovčana, optužio je i još neke. Abazović se tada osvrnuo i na njihove medije koji su tada potencirali retoriku oko Temeljnog ugovora.

„Postoji samo jedan problem a to je zaplijena cigareta iz maja mjeseca u luci Bar. To je pokrenulo priču da treba da se sruši Dritan Abazović. Ja nisam premijer koji će da kalkuliše kako bi proveo 2-3 mjeseca duže u fotelji. Zapljena cigareta u luci Bar ima veze sa Bemaxom. Bemax je osnovao M portal. I nije samo to – nego je tu MNE medij. M portal, N radio, E televizija. Od zapljene cigareta, počeo je rat sa Abazovićem“, kazao je on.

Podsjećamo, u tim momentima je M portal bio itekako aktivan (iako još uvijek kao nešto pišu) dok u tom momentu javnost nije imala prilike da gleda i sluša N radio i E televiziju. E televizija je nedavno otvorena a očito je da je Bemax sasuo, navodno, dosta novca kako bi profesionalizovao ovu svoju medijsku deponiju kako bi širili otrov protiv svij njihovih neistomišljenika.

Abazović nastavlja da optužuje i kaže da ta ekipa, Ubović i ostali koji su se sad posvađali je konektovana na Zorana Lazovića, Milivoja Katnića i bivšeg šefa SPO-a Dragana Radonjića.

„Ovo što objavljuje M portal nije iz Europola nego izvještaji sa tajnih mjera koji su se vršili prema Škaljarcima. Neka SDT provjeri kako su došli do njih. Stojim i sam na raspolaganju šta su moja saznanja. U međuvremenu zbog organizovanog kriminala strada sin Zorana Lazovića i kreće tuča unutar BEMAX-a i oni se dijele. Jednu osobu čuva 22 naoružana čovjeka, a drugu osobu ništa manje. U tom trenutku kad svhataju da piramida kriminala počinje da pada i moraju da izvuku kec iz rukava i oni izvlače Temeljni ugovor i pomamljuju narod. Počinje organizovana akcija destabilziacije države“, naglašava Abazović.

„Draško Đuranović, Darko Šuković, Ljubo Filipović – koliko novca dobijaju da svakodnevno napišu 50 tekstova?“

„Ko su politički izvođači destabilizacije Crne Gore – Raško Konjević (SDP) i Peđa Bošković (DPS). Politički realizatori toga. Pitam kolegu Boškovića je li bio na sastanku u Bandićima poslije 30. avgusta s ekipom koju sam pomenuo? Je li dio tog razgovora bio da se ne priznaju rezultati, nego da krene haos na ulicama Crne Gore? Ja sam tu hobotnicu raskrinkao u potpunosti i ona teško može da se vrati, čak i da vi formirate vladu u kojoj ćete imati uticaj i svoje ljude. Pozivam specijalnog državnom tužioca da provjeri ove navode i u odnosu na mene i bilo koga drugog sprovodi pravdu“, pozvao je te 2022. godine tadašnji premijer Abazović.

On je naveo da su „to ljudi koji guraju Crnu Goru u destabilizaciju“.

„To tvrdim, stavio bih ruku u vatru… Objasnio sam za Mportal, imam da objasnim i za Portal Analitika, i za Pobjedu, i za Draška Đuranovića, i za Darka Šukovića, i za Ljuba Filipovića, i za mnoge druge. Da objasnim šta je narativ i ko koga finansira… Da pitam odakle njima stanovi, ko je njima otplatio kredite…“

„Pokrenuli su priču da Abazović ruši Crnu Goru sa Vučićem i Porfirijem. PEN centar to priča i stvara atmosferu da neće Šiptari uzimati Crnu Goru niti će oni naše svetinje uzimati. Ja sam to rekao predsjedniku DPS-a i da na smo na političkom nivou lidera svi korektni ali kad završimo to, onda se aktivira pješadija. Objasnio sam M portal, objasniću i za Analitiku, Pobjedu, Draška Đuranovića i za Darka Šukovića i za Ljuba Filipovića. Objasniću što je narativ i ko koga finansira. Da objasnim da pitam odakle im stanovi i ko im je otplatio kredite. Zašto neko ima toliki motiv da piše oko nekoga?“, upitao se on.

Premijer kaže da je suština u drugom, DPS stvara štetu državi.

„Jedva čekam izbore. Nisam siguran, ne želim da prognoziram, i vi koji se časno borite za ideje, nestaćete sa njima. Izdaja, izdaja, izdaja, izdaja, izdaja… Čemu? O čemu je riječ ovdje? O 55% građana koji su vjernici? Ne treba da ih dovedemo u istu pravnu ravan? Očekujete da to ne uradim? Da je jedan čovjek ja bi ga branio. Puštite vi ove govore koji su regulisanje odnosa, nismo mi protiv – jeste! U privatnim sastancima nazivate ljude pogrdnim imenima. Ja ne branim nikoga ko je uradio protivzakonito“, kazao je Abazović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.