Mladen Mikijelj

Privedena četiri pripadnika tzv. kosovske policije

0

Četvorica pripadnika takozvane kosovske policije privedena su u srijedu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

„Četvorica pripadnika kosovske policije su privedena, jedan je zadržan – zamjenik direktora policije“, saopšteno je iz MUP-a.

Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbjednosnih provera, precizirano je iz MUP-a.

MUP je juče saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i navelo da policija nije nikoga zadržavala niti sprječavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbjednosne provjere u cilju veće sigurnosti i bezbjednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

Prištinski mediji objavili su ranije juče da su navodno stotine građana KiM bile blokirane u Srbiji na prelazu sa Hrvatskom i da im nije bilo dozvoljeno da nastave putovanje. Predstavnici privremenih prištinskih institucija optužili su Beograd da je to odgovor na odluku Parlamentarne skupštine SE da usvoji preporuku za prijem tzv. Kosova u SE.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.