PREGLED NEDJELJE PORTALA BORBA: Niđe SKY nije plavo kao iznad Crne Gore, svi su „doma“ za popis!

1
I ove nedjelje vam portal BORBA donosi pregled najvažnijih vijesti koje su obilježile sedmicu za nama.

Čitajte BORBU jer se BORBI vjeruje.

Niđe SKY nije plavo kao iznad Crne Gore: Dogovaranje likvidacije Mila Božovića i Vlada Mandića, Milo Đukanović šef Kavčana?

I prethodna nedjelja obilovala je novim informacijama sa SKY aplikacije i većina političkog spektra, saopštenja, pored uvijek aktuelnog pitanja popisa stanovništva. Početkom nedjelje objavljena je prepiska odbjeglog policajca Ljuba Milovića oko nikšićkih lokalnih izbora. Oni su u transkriptima naveli da „Čuda čine Srbi tuda“.

Na početku su „snimili“ Vladimira Mandića i poslali fotografiju automobila koji on vozi i razmišljali da ako ostane da prespava „gore“ da mu isti taj automobil „zaždiju“. O dolasku Vladimira Mandića u Nikšić, kavčani su razgovarali krajem januara, a Milović tada Lazoviću prenosi što o tome rekao Born – Radoje Zvicer.

„Veli Born za Mandića odmah krupnom sačmom po koljena“, piše Milović 27. januara.

U prepiskama su komentarisali i policiju koja ih je zaustavila i tvrde da su ih trebali „napadnut“

„Šta ih ovi bolan prepriječuju, pretresaju, o jadu rade. Samo će otići sad, a trebalo ih je napadnut, šalje on Miloviću nakon čega ga izvještava, da će stajati sa strane, jer ih pretresa 20 insprektora i policajca i na sve motre“, pišu navodni Kavčani u SKY prepisci.

FOTO: Mandić i Božović

 

U nastavku objavljivanja prepiski, može se zaključiti ko su stvarne vođe Kavačkog klana. Naime iz poruka koje su objavljene, moguće je da je Milo Đukanović taj koji je šef ozloglašenih Kavčana.

Petar Lazović je, početkom oktobra 2020, poslao vođi kavačkog klana, Radoju Zviceru, fotografiju bivšeg predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića. Pola sata nakon te poruke poruke bivši agent ANB-a pojašnjavao je Zviceru da ga je hvalio pred Đukanovićem, ali i drugim ljudima koji su bili prisutni na proslavi rođenja unuka bivšeg predsjednika države.

„Kažem pred svima Komita je brat pravi, a šef kaže – postoje li još komite? Ja kažem vjerujte nikad jače nisu bile i ako nismo na okupu. Ima i mora da zna pravu braću… Šapuće nešto sa Z, muzika dere, Žuti i Jaca i nas 10. Rekoh da si čestitao, zahvaljuju se. Lomi kralj, veli nećemo je dat bez muke velike, na državu misli”, prepričavao je, sav ushićen, Zviceru mlađi Lazović.

Još jedna relevantna prepiska, a koju su Vijesti objavile, jasno se vidi da su pripadnici kavačkog klana pokušavali nakon 30. avgusta da kupe nekog od poslanika a šef te grupe se pita šta bi se desilo ukoliko jedan od poslanika nestane.

FOTO: Skupština

“Da nemaš prodor u ovu opoziciju nekoga da kupimo?”, Lazović pita Zvicera tog dana.

Šef kavčana odgovara mu da nije o tome razmišljao: “Nisam uopšte o tome razmišljao. Koliko ih treba da se kupe?”, pita Zvicer.

Lazović objašnjava da je dovoljno jedan ili dvojica.

“Uzmu koji milion i boli ih ku*ac, svi ih posle štitimo, a neka nastave da laju ka’ opozicija”, objašnjava Lazović.

Zvicer, međutim, ponovo pita koliko je poslanika potrebno za tu akciju.

“Jedan rešava, ali dva su beton. Ajd’ probaj nešto”, objašnjava policajac.

Zvicer se nakon toga interesuje ko je od parlamentaraca iz Kotora i od policajca traži spisak poslanika.

Nakon što mu Lazović odgovori da će provjeriti ko je od njih iz te primorske opštine, šef kavačkog kriminalnog klana pita:

“Daj mi spisak tih ljudi. Što se dešava kad nestane poslanik?”, i na kraju poruke stavlja emotikon sa smješkom.

Lazović mu odgovara da će i to da vidi.

“Nego biće prenose te mandate. To je najlakše”, piše Zvicer.

Svi su doma: Popis počeo!

Popis stanovništva počeo je danas u 8 sati a popisivači će biti na terenu do 20 časova.

Posle mnogo natezanja, izglasavanja izmjena i dopuna Zakona o popisu, pa ponovna najava bojkota i ponovnog odlaganja popisa, ovaj proces je konačno počeo!

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da je juče da su nakon izrade tehničke dokumentacije za softver ispunjen i poslednji uslov iz sporazuma o popisu i on može početi sjutra.

Uoči toga, oglasili su se i nacionalni savjeti, kao i nacionalne političke partije. Pored DPS-a, i SD i SDP su pozdravili početak popisa.

Odbačena prijava protiv Kovačevića: Nema povrede ugleda države

Osnovno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv predsjedika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića.

Kako prenosi portal RTNK, u dopisu koji je tužilac Dejan Đorojević uputio Kovačevićevom advokatu, Savi Kostiću, navodi se da su protiv predsjednika Opštine Nikšić krivične prijave podnijeli policija, i to 5.jula ove godine i Aleksandar Zeković 4.jula, zbog krivičnog djela „povreda ugleda Crne Gore“.

Kovačević je za naš portal uporedio svoj slučaj sa bivšim šefom države Milom Đukanovićem i kazao da on nije dao ni izjavu kod bilo kog organa a da su njega pokušali krivično da procesuiraju stvarajući neprimjereni pritisak kroz medije.

U međuvremenu, pojavilo se još dosta osnova da bivši predsjednik države bude saslušan kod nadležnih organa, ali očigledno se njemu za takve aktivnosti skida kapa, a meni su zbog položaja prsta htjeli figurativno da skinu glavu. Mada, posle najnovijih navoda iz Sky prepiski, očigledno je da to nisu željeli samo figurativno”, kazao je predsjednik Opštine Nikšić za BORBU.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Možda će ustase biti doma Srbi će biti kući.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.