Predsjednica Slovenije u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori u aprilu

0

Na poziv predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar će krajem aprila boraviti u prvoj zvaničnoj posjeti našoj državi.

Kako ističu u saopštenju Kabineta predsjednika, u okviru ove posjete Milatović i Pirc Musar će učestvovati na ESG Adria samitu u Tivtu, regionalnom događaju posvećenom temama zelene tranzicije, održivog razvoja i odgovornog korporativnog upravljanja.

„Učešće predsjednice Slovenije ima poseban značaj, jer je ova zemlja unutar balkanskog konteksta postigla najveći napredak u održivom razvoju, zbog čega je prepoznata kao regionalni lider u ovoj oblasti. Predsjednik države će ove godine biti pokrovitelj Samita, a jedan od organizatora Sustineri Partners. Izvršna direktorica ove kompanije Biljana Brajtvajt zahvalila je predsjedniku i njegovom timu na izuzetnoj podršci tokom realizacije ovogodišnjeg događaja“, navodi se u saopštenju.

Samit će okupiti predstavnike vladinih institucija, poslovne lidere iz regiona i globalne stručnjake iz oblasti održivog razvoja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.