Predrag Kalezić: Spajić je tvrdoglavo gurajući agendu Branka Krvavca zvanu „Grbava vlada“ doživio sasvim očekivano otrežnjenje!

2

Piše: Predrag Kalezić, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije

Ono što je posmatračima sa suptilnim pristupom odavno jasno, a u proteklim nedjeljama eksplicitno i pokazano, je da je pokret Evropa sad daleko od homogene strukture.

Skrivanje koncepcijskih razlika u pristupu krucijalnom poduhvatu koji stoji pred Evropom sad, a to je formiranje vlade, nije više bilo moguće. I to je dobro.

Očigledno da je savjetnički portfolio gospodina Spajića, u kome je i njegov najbliži saradnik i planirana „desna ruka“, nesuđeni ministar finansija g-din Branko Krvavac, tvrdoglavo gurajući agendu „Grbave vlade“ doživio sasvim očekivano otrežnjenje.

Od mogućih 60 poslanika na svojoj strani za agendu vlade, za zamišljenu „koperfildovsku“ operaciju „Evropa sad 2“, ovih dana se bore gotovo za svjež vazduh.

Za nekoga kome je valjda krucijalno da u prioritete buduće vlada najvisočije pozicionira program „Evropa sad 2“, lov na knap podršku ne može se tretirati drugačije osim kao vid političkog mazohizma.

Bilo bi logično da i gospodin Spajić i gospodin Krvavac, i neka druga gospoda iz pokreta Evropa sad percipiraju da je insistiranje na putešestviju kroz slijepu ulicu, koliko god dugačka bila, ipak na koncu bez trajnog zadovoljstva, i može krajnje neplodotvorno uticati na njihove političke karijere. A trebalo bi da je pred njima budućnost.

No, da su možda na koncu i u saznanju da velika većina crnogorske javnosti ne odobrava pravac na kome su ljubomorno insistirali možda se može naslutiti i na osnovu njihovog značajnog odsustva iz javnosti ovih dana.

Gospode Krvavca i Andreja Milovića odavno nema u javnosti, primjećuju detaljniji hroničari. Bilo bi i mudro ako je tako.

Reakcijama javnosti i opominjućim izjavama partnera u zoni crvenog usijanja političke dinamike, ne treba hraniti sopstvenu sujetu, nego ih treba prevesti u svoju novu snagu za resetovanje pregovora na razumnijim osnovama. Ajte da im svi pomognemo u tome.

Inat je najgori zanat.

2 Comments
  1. Canon komentariše

    Krvavac je do prekjuče bio u DPS, čisto da pojasnimo!

  2. Spori Rodriguez komentariše

    Hocemo Srbe u Vladi!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.