Prava odgovorila Vijestima: Samo nam Vi nemojte govoriti o lažnim vijestima, izmislili ste priču o zapleni respiratora!

1

Prava Crna Gora je prethodnih dana kao i obično, izvještavala javnost o svim aktuelnostima u zemlji. U skladu sa tim, među ogromnim brojem aktuelnosti i samih objava informativna služba Prave Crne Gore je između ostalog preuzela, potom i objavila fotografiju koja se masovno raširila po svim društvenim mrežama, povrijeđenog djeteta, a koja ispostaviće se nije sa našeg podneblja.

Odmah nakon što su do naše informativne službe stigle informacije da je riječ o fotografiji koja nije nastala na području Crne Gore, fotografija je veoma brzo obrisana sa naše zvanične stranice. Preciznosti radi Prava Crna Gora nije prva objavila ovu informaciju, već mnogo nakon što se raširila društvenim mrežama.

Ovakve stvari, naročito na društvenim mrežama, u jeku velikih dešavanja, mogu da se dogode iz dva razloga: nenamjernog i namjernog. U slučaju Prave Crne Gore riječ je o prvom. Međutim, prateći razvoj ove situacije, osnovano sumnjamo da se ova fotografija nije pojavila slučajno, već da je zlonamjerno podmetnuta dobronamjernima koji žele da zaštite svoj narod od represije, kako bi se upravo dogodilo ovo što se dogodilo, crtanje mete za lažno izvještavanje. Ovo je poznata metoda NATO duha, tako da opravdano sumnjamo da NATO hibridni tim koji se nalazi u Crnoj Gori radi svoj posao.

Ono što više zabrinjava jeste reakcija dnevnog lista Vijesti koji nam crtaju metu i direktno krše novinarski kodeks time što su objavili informaciju bez objave stava druge, tj. naše strane. Pravu Crnu Goru za svoj stav niko nije pozvao što nas dovodi u opravdanu sumnju da je namjera Vijesti crtanje mete, a ne puna istina.

Gospodo iz Vijesti, nemojte vi da nam govorite o lažnim vijestima. Nedavno ste preko čitave naslovne strane objavili lažnu vijest o respiratorima iz Srbije, a takvih vaših primjera je bezbroj. Da li vam je Prava Crna Gora rekla i riječ o tome? Ne! Zbog toga što nismo željeli da na bilo koji način raspravljamo sa novinarima i novinarskom profesijom, makar zbog onih profesionalnih novinara koji rade u vašem glasilu. A vi imate mnogo veću odgovornost s obzirom da ste profesionalni novinari, za razliku od jedne objave na društvenim mrežama, jedne političke partije, objave koja je ubrzo uklonjena.

Molimo vas da nam vi ne govorite o profesionalnom novinarstvu. Da ste nas makar pozvali, da čujete i objavite drugu stranu, onda bi možda i mogli govoriti o tome. Ovako ovo doživljavamo kao direktno crtanje mete, od strane onih centara kojima ideološki pripadate, a nikako željom za punom istinom.

Prava Crna Gora se izvinjava zbog objave ove fotografije, ali smo potpuno mirni, em što smo ekspresno izbriisali pomenutu, em što nismo imali nikakvu lošu namjeru. Za razliku od vas.

Zahtijevamo da se ova reakcija integralno objavi, što imamo pravo po Zakonu.

Medijski tim Prave Crne Gore

1 Comment
  1. Buka komentariše

    Crna Gora..Prava..nikako Kriva…Brini Ljudi a Mladi..Nekako Prisni,Njezni i Jaki..to je Buducnost Zemlje.Ne..Zasto ne i ove..Nije Kriva..Vec Crna Gora Prava i Vitka…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.