Potvrđeno pisanje BORBE: Sve spremno za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC!

0

Vlada Crne Gore će na sjednici u četvrtak, 23. juna, usvojiti informaciju o Temeljnom ugovoru koji treba da bude potpisan sa Srpskom pravoslavnom crkvom, čime se potvrđuje pisanje BORBE od prije par dana.

BORBA saznaje: Usaglašen Temeljni ugovor sa SPC, potpisivanje u Crnoj Gori?

Informaciju o Temeljnom ugovoru pripremilo je Ministarstvo pravde, a ministrima će je predstaviti ministar Marko Kovač. Kako saznajemo, odmah nakon što informacija o Temeljnom ugovoru „prođe“ Vladu, pristupiće se završnim razgovorima sa Srpskom pravoslavnom crkvom i konačnom dogovoru.

„Ugovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve potpisaće crnogorski premijer Dritan Abazović i patrijarh srpski Porfirije.

Inače, Abazović je juče rekao da će pitanje potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom biti ubrzo okončano.

– Cilj Vlade je obezbjeđivanje što šireg konsenzusa o Temeljnom ugovoru. Ko god može da pomogne da se unaprijedi tekst Temeljnog ugovora, dobrodošao je. To pitanje ćemo vrlo brzo završiti, na način koji predviđaju Ustav i zakoni, i nadamo se da će Temeljni ugovor biti prihvaćen u širem konsenzusu. Treba da idemo dalje, čekaju nas druge obaveze“, rekao je Abazović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.