Potpisan Sporazum o primopredaji Luke Budva, Mikijelj poručio: Preuzimamo odgovornost za važan lokalitet, bićemo atraktivniji i otvoreniji za sve turiste

0

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Dukley Marina potpisali su u Budvi Sporazum o predaji državine Luke Budva, saopšteno je iz Vlade.

Direktor JP “Morsko dobro” Mladen Mikelj izjavio da su današnjem potpisivanju sporazuma prethodile tri godine marljivog rada.

“Od danas preuzimamo odgovornost za ovaj važan lokalitet. Od danas ćemo raditi kako bi Luka Budva bila atraktivnija i otvorenija za sve turiste”, rekao je Mikijelj.

Istakao je da će u Luci biti otvorena nova radna mjesta.

“Omogućićemo marljivim ljudima da se zaposle i da učine Luku atraktivnijom. Omogućićemo ribarima besplatne vezove”, istakao je Mikijelj.

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović dodao je da su uspjeli da suprotstavljenje strane sjednu za isti sto i da Luku vrate građanima.

“Pokazaćemo da ova Luka ima šansu da u narednom periodu preuzme primat. Čestitam što je još jedan resurs vraćen u ruke građanima”, rekao je Odović.

Vlada je, na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.