Potežu i Filipa Vujanovića: Struja unutar DPS na putu pravljenja nove partije, animiraju i stare funkcionere!

0
Nezadovoljni nekadašnji funkcioneri DPS-a i Bošnjačke stranke uveliko pripremaju teren za novu stranku, a među onima koje planiraju da aktiviraju je i Filip Vujanović, nekadašnji predsjednik i premijer Crne Gore, otkriva BORBA.
On je neformalno već razgovarao da nekim nezadovoljnim funkcionerima DPS-a, ali za sada je sve stalo na tome. Vujanović je navodno spreman da pomogne struji koja pravi partiju, ali šalje signale i ka sadašnjem rukovodstvu DPS-a.
Nezadovoljni glasovi će se tek u narednom periodu javiti unutar DPS-a i BS koji pokušavaju da odglume jedinstvo i koheziju.
Nekoliko bivših funkcionera DPS-a i Bošnjačke stranke, održao je prije nekoliko dana, sastanak u jednom objektu u centru Podgorice, van očiju javnosti, ekskluzivno je prva objavila BORBA.
Ovo je bio prvi inicijalni sastanak, na kome je razmatrana mogućnost formiranja nove partije.
Prema našim saznanjima, sastanku su prisutvovali i nekadašnji ministri za vrijeme vladavine DPS-a, čija imena su poznata našoj redakciji. Riječ je o ljudima sa sjevera Crne Gore, koji su pripadali DPS-u i Bošnjačkoj stranci a pokrivali su odgovorne funkcije u izvršnoj vlasti.
Koordinator svih aktivnosti je osoba koja je radila u bezbjednosnom sektoru, a kasnije je pokrivala operativne pozicije u izvršnoj vlasti, a bio je akter i jedne velike afere.
Kako saznajemo, dogovoreno je da se sa sastancima nastavi u narednom periodu, kao i da se obiđu i ostali gradovi i provjeri raspoloženje građana i njihova reakcija na novu partiju.
Novu stranku bi mahom činili bivši funkcioneri DPS-a i BS, a većina njih pripada bošnjačkoj populaciji.
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.