Poštuje li EU monstruozne zločine nad Srbima, Jevrejima i Romima? Milatović tvrdi: Svima je jasno da je Mišel odložio posjetu Crnoj Gori zbog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu

0

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se danas u Briselu sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, nakon što je on odlužio najavljenu posjetu našoj zemlji.

Prema Milatovićevim riječima, „svima je jasno zbog čega je Mišel odložio svoju posjetu Crnoj Gori“.

Upitan da li je nedavno usvojena Rezolucija o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu može uticati da put Crne Gore ka Europskoj uniji bude usporen, Milatović je ogovorio:

„Svima je jasno zbog čega je Mišel odložio svoju posjetu Crnoj Gori. Ona je trebalo da dođe kao kruna velikog napora koji je naša administracija uradila kako bismo dobili pozitivan IBAR“, rekao je Milatović.

Poručio je da se u narednom periodu Crna Gora mora odgovornije ponašati kad su u pitanju državni interesi Crne Gore.

„Par excellance državni interes u Crnoj Gori je punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji i povratak na agendu: Crna Gora u EU do 2028. godine“, kazao je Milatović.

Stoga se jasno nameće pitanje da li ta ista Evropska unija poštuje monstruozne zločine nad Srbima, Jevrejima i Romima u logoru Jasenovac, kao i širom NDH.

Da li EU zaista baštini tekovine antifašizma, jer ukoliko nije tako, onda se čitava ta zajednica nalazi u i te kako velikom problemu, pokazujući da blagonaklono da gleda na zločine ustaškog NDH režima, kao i nacističkog u Njemačkoj i fašističkog u Italiji.

Na pitanje da li bi Rezolucija negativno mogla da utiče na odnose Crne Gore i Hrvatske, Milatović je odgovorio:

„Vidjeli ste reakcije zvaničnog Zagreba. Mislim da te reakcije moramo ozbiljno da shvatimo. Dobrosusjedski odnosi su važna karika spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore i s pozicije predsjednika uradiću sve da zadržimo dobrosusjedske odnose koje smo imali u prethodnom periodu sa svim našim susjedima, ali isto tako da istinski intenziviramo put Crne Gore ka Evropskoj uniji, bez ovih izleta kakve smo u prethodnom periodu mogli da vidimo. Pozivam sve političke aktere na odgovornost i ozbiljnost“, zaključio je Milatović.

Predsjednik Crne Gore, dakle, smatra da Hrvatska ne treba da se suoči sa svojom mračnom prošlosti, nego čak i opravdava izlive bijesa iz Zagreba.

Sramota!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.